Počeo upis u srednje škole. U Pirotu slobodnih mesta za drugi krug ima u Gimnaziji, Ekonomskoj i Mlekarskoj školi

09. jul 2018. 13:34 Društvo Pirot Plus Online

Danas je počeo upis u srednje škole. Prema Planu upisa budući srednjoškolci mogu da se upišu danas i sutra, a za neraspoređene učenike istovremeno se sprovode aktivnosti za drugi upisni krug.

Na osnovu objavljenih rezultata na sajtu Ministarstva prosvete Srednja stručna škola i Tehnička škola u Pirotu popunile su sva mesta u prvom krugu, dok u ostalim srednjim školama ima još mesta.

Danas smo obišli sve srednje škole i zabeležili kako protiče prvi dan upisa.

Mlekarska škola

Direktor škole Nenad Đorđević kaže da Mlekarska škola upisuje tri odeljenja i da za drugi krug ima slobodnih mesta u većini obrazovnih profila koja očekuju da budu popunjena.

Tehnička škola

Direktor Tehničke škole, Milan Božić, ističe da je interesovanje za ovu školu i ove godine bilo veliko i da su sva mesta popunjena u prvom krugu, tako da drugog upisnog kruga neće biti, osim mogućnosti da se proširi neko odeljenje na osnovu molbi roditelja i odobrenja Školske uprave.

Ekonomska škola

Upis u Ekonomskoj školi protiče takođe regularno. Direktor Marjan Ćirić kaže da je za drugi upisni rok ostalo još sedam mesta. Ovom prilikom Ćirić je napomenuo da je bilo poziva i primedbi roditelja i dece koji, izgleda, nisu bili adekvatno pripremljeni za predaju liste želja i upis. Kada je drugi upisni krug u pitanju direktor očekuje da određen broj slobodnih mesta bude popunjen.

Srednja stručna škola

Srednja stručna škola je u prvom upisnom krugu popunila sva mesta. Planom upisa ovoj školi je odobren upis jednog odeljenja, smer Tehničar za polimere.

Dragoslav Mančić, direktor Srednje stručne škole, kaže da za drugi krug nema slobodnih mesta, što pokazuje da je vladalo veliko interesovanje učenika za ovu školu. Od 30 učenika 17 je imalo ovu školu kao prvu želju, istakao je Mančić.

Gimnazija Pirot

Predrag Savić, profesor informatike u Gimnaziji, rekao je da je posle prve raspodele u Gimnaziji ostalo 17 slobodnih mesta u bilingvalnom profilu i u informatičkom i da sumnja da će biti popunjena jer učenici koji se tu upisuju moraju da imaju položen prijemni ispit.