Počeo Medjunarodni folklorni festival

06. avgust 2012. 12:50 Kultura Pirot Plus Online

Juče je, u okviru Pirotskog leta, I zvanično počeo tradicionalni Međunarodni folklorni festival osmi po redu, koji će trajati do 9. avgusta u organizaciji Doma kulture. Tokom prethodnih godina Međunarodni folklorni festival bio je najmasovnija manifestacija u okviru Pirotskog leta.

Ovog puta pirotskoj publici predstaviće se četiri ansambla iz inostranstva, Rumunije, Grčke, Turske i Bugarske, kao i dva ansambla sa Kosova i Metohije, ansambal "Kosovska Kamenica" i KUD Kopaonik iz Leposavića, koji će uz domaći folklorni ansambal predstavljati Srbiju. Tokom trajanja festivala, svakog dana od 18:30 organizuju se parade ulicima i to od Guševice do Crvenog trga gde će od 19 časova biti održavan i kraći nastup. Glavni koncerti svakog dana biće od 20 časova na Omladinskom stadionu.

Za učesnike medjunarodnog festivala danas je u Skupštini opštine priredjen prijem.Zamenik predsednika Opštine ,Branislav Kostić, pozdravio je goste iz nekoliko zemalja poželevši im prijatan boravak u našem gradu i uspešan nastup na Festivalu.

Učesnike Medjunarodnog festivala pozdravio je i direktor Doma klulture , Miško Ćirić, rekavši da se festival i ove godine održava uz veliku pomoć lokalne samouprave.