Počela priprema učenika za završni ispit

28. maj 2013. 13:26 Društvo Pirot Plus Online

U OŠ “Sveti Sava” juče je počela pripremna nastava za učenike osmog razreda za polaganje prijemnog ispita za upis u srednje škole. Ljubiša Đorić, direktor škole, kaže da je pripremna nastava neophodna kako bi đaci što bolje uradili završni test.


- Istaknut je raspored, radi se dvočas iz srpskog i iz matematike. Pripremna nastava je nešto ozbiljno i tako je treba shvatiti. Ovo je sve u cilju da učenici što bolje prođu na prijemnom ispitu, a s druge strane da rasteretimo roditelje da ne daju novac za dopunske časove. Kontrolni test je pokazao da nisu dovoljno pripremljeni. Prosečna ocena je oko 12, 13, sve zavisi od težine testa. Matematika im je i ove godine bila lakša od srpskog jezika. Prošle godine situacija je bila takva da su rezultati na kontrolnom i završnom testu bili slični – kaže Đorić.


Đorić je najavio i realizaciju priredbe u okviru Lokalnog plana akcije za decu koja će biti održana 6. juna.


- Juče je završena bina preko puta Tehničke škole. Na kraju školske godine , tačnije 6. juna, organizovaćemo predstavu za mališane, maskenbal i još raznovrsnog programa. Drugi deo biće realizovan 28. avgusta – dodao je Đorić.