Počela priprema dokumentacije za rekonstrukciju Gradskog stadiona *VIDEO*

08. avgust 2012. 11:32 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Pirot je uspeo poslednjih godina da se pozicionira na mapi naše zemlje i Balkana kao sportski grad,izjavio je sinoć na otvaranju medjunarodnog turnira u tenisu- Open Pirot 2012. zamenik predsednika opštine,Branislav Kostić. Tome je , pored ostalog ,doprinela realizacija nekoliko važnih projekta koji se odnose na stvaranje boljih uslova za bavljenje sportom.

„Moram da napomenem da je izgradjena sportska hala Kej, praktično sve školske sale su renovirane, a jedna je novoizgradjena. Sala Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača je kompletno rekonstruisana a sportski tereni u dvorištu su presvučeni gumenim reciklatom. Na taj način stvoreni su sasvim dobri uslovi za održavanje čak i vrhunskih sportskih takmičenja“-izjavio je Branislav Kostić.

Kostić je takodje spomenuo još dva kapitalna objekta-zatvoreni bazen čija je izgradnja u toku, Omladinski stadion čija će kompletna rekonstrukcija uslediti najesen a ovih dana počelo je snimanje Gradskog stadiona za koji će projektna dokumentacija biti uradjena do kraja ove godine.