Počela Evropska nedelja mobilnosti. U Pirotu do 22. septembra svakodnevne aktivnosti u cilju promocije pešačenja i biciklizma

16. septembar 2019. 12:15 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Predstavnici lokalne samouprave danas su, na konferenciji za novinare, najavili aktivnosti koje će se tokom trajanja Evropske nedelje mobilnosti, održati u našem gradu.

Zoran Krstić, načelnik Odeljenja za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost tim povodom je rekao da će u Pirotu ove godine, po prvi put, aktivnosti trajati tokom čitave nedelje, za razliku od ranijih godina kada je obeležavan samo Dan bez automobili, u okiru Nedelje mobilnosti. Slogan ovogodišnje manifestacije je "Pešačite sa nama".

Tokom nedelje planirane su svakodnevne aktivnosti koje su pre svega usmerene ka deci svih uzrasta, od predškolskog do srednjoškolskog. U skladu sa tim biće održane radionice i predavanja o bezbednosti saobraćaja, ali i edukacija roditelja o upotrebi sigurnosnih auto sedišta i pojasa u vozilu, kaže Slobodan Rančić, savetnik za saobraćaj GO Pirot. Takodje u četvrtak 19. septembra je Evropski dan bez poginulih u saobraćaju, dan kasnije 20. septembra Dan bez automobuila, u subotu "Parking day i u nedelju Svetski dan bez automobila.

Na konferenciji je i premijerno predstavljen prvi, od tri planirana spota, u okviru kampanje Saveta za bezbednost grada Pirota koja se odnosi se na bezbednost mladih u saobraćaju i koja će se, prema Rančićevim rečima realizovati preko društvenih mreža

U narednih mesec dana biće objavljena i druga dva spota u okviru kampanje.