Pobeda zaustavljena u Gnjilanu u 93. minutu. Spartak “pao” u Željuši. Sloboda i Borac “gaze” i dalje!

11. maj 2021. 11:23 Sport Pirot Plus Online

Kako se približava kraj prvenstva, sve je više iznenadjenja! Da li je arbitar u Gnjilanu direktno odlučio ishod meča? Favorizovani tim domaćina, spasio se  dosudjenim penalom u 93.minutu igre.

Željuša je savladala Spartak i otvorila "put" Durkoviću, koji se približio vodećima.

......................................................................................... 

Pirotska okružna liga 17.kolo 

Gnjilan - Pobeda (Držina)  3:3

Pobeda: D.Kostić, N.Milošev, Ž.Đorđević (N.Mančević), Lj.Kočić, M.Lazarević, A.Kostić, M.Živković, M.Durmišević, N.Mišić, B.Veljković, M.Vidanović (S.Petrović) 

Gnjilan: M.Miljanić, N.Matejić, M.Đorđević(D.Cvetković), J.Radenković(B.Veljković), D.Stojanović (D.Rančić), D.Tošić, M.Đorđević, E.Dimitrov, M.Marković, S.Stanković, B.Živković

Strelci: M.Vidanović u 11 min. (Pobeda), M.Živković u 60 min. (Pobeda),  A.Kostić 73. min (Pobeda), N. Matejić 78. min i 93.min  (penal)  (Gnjilan), D. Tošić u 89.min (Gnjilan)

Igrač utakmice : M.Živković (Pobeda)

Neverovatna utakmica viđena je u nedelju, Gnjilan je bio apsolutni favorit, što zbog dugogodišnje tradicije igranja u Okružnoj ligi, što zbog pozicije na tabeli, Međutim, viđeno je nešto  sasvim drugo.

Ekipa Pobede je, vođena kapitenom na ovoj utakmici M.Živkovićem i raspoloženim M.Vidanovićem i A.Kostićem, održala čas fudbala u prvih 70 minuta, zbunjenim domaćinima iz Gnjilana.

U 73.minutu gosti  su vodili  sa 0:3. Domaćini su smanjili na 1 :3 šutom Matejića sa 30-tak metara,

Na 10 minuta pre kraja na scenu stupa sudija Ristić, koji svojim lošim procenama donosi bod domaćinu, ne svirajaću dva očigledna prekršaja nad igračima iz Držine koji su kasnije rezultirala golovima u korist ekipe iz Gnjilana. Najpre u 89.minutu i na kraju u 93 iz penala . 

Gostima ostaje da žale, jer realno gledano su bili malo bolja ekipa, ali na kraju treba čestitati ekipi domaćina na želji i požrtvovanju koji su pokazali da se vrate iz izgubljene utakmice.

Tekst i foto Miloš Antić

............................................................................................. 

Vladimir Durković – Zvezda   3:0 ( 1:0)

Vladimir Durković : Petković,( Djordjević) Mijić, Kamenović,(Lazarević)  Ml.Ćirić, Mš.Ćirić, Djordjević, Živić, Rančić, Salić,  Nikolić, Manić ( Jocić).

Zvezda : Jovanović, Rančić,(Djorić) M. Stanković, Dinčić,( Popović) Taskov, Stanimirović, Jovanović, D. Stanković , Kostić,(Stamenkovi) Digov, Jocić

 Strelci : M.Manić u 24.min. Salić u 81.min. 83.min.

Tekst i foto Miloš Jovanović

.............................................................................................. 

U Gradskoj ligi nema iznenadjenja. Trka udvoje se nastavlja. Sloboda je bila ubedljiva protiv ekipe Rongo siti, a Borac napunio mrežu komšija iz Velikog Suvodola.

Borac (Barje Čiflik) - Veliki Suvodol (Veliki Suvodol) - 8:1 (5:1)
Borac: S. Ivanov, D. Filipović, S. Manojlović, S. Antić, M. Gogov, M. Aleksić, A. Dimitrijević, N. Todorović, A. Aleksov, M. Todorović, M. Mitkov
Veliki Suvodol: M. Cvetković, N. Đorđević, F. Panić, V. Petrović, M. Pešić, D. Jončić, N. Кostić, N. Rančić, D. Nikolić, V. Spasić, M. Petković
Sudije: glavni - Anđela Denčić, pomoćnici - Saša Ristić i Aleksandar Petrović
Delegat: Ljubiša Кostov (DG)

U subotu 08.05.2021. godine od 16.30 časova, u Barje Čifliku su se sastale ekipe domaćeg Borca i ekipe Veliki Suvodol iz istoimenog sela. Ekipa Borca je prikazala odličnu igru i uz pravu goleadu deklasirala Velikosuvodolce rezultatom 8:1.
Golove za Borac postigli su Miloš Mitkov u 18. minutu, Aleksa Aleksov u 23, Mladen Todorović u 30, Mišel Gogov u 41. Marko Aleksić u 43, 48 i 66 minutu i Aleksandar Dimitrijević u 75 minutu, dok je jedini gol za Veliki Suvodol postigao Nemanja Кostić u 29. minutu.

Ovom pobedom ekipa Borca nastavlja trku za plasman u Okružnu ligu sa ekipom Slobode iz Rasnice, koja je takođe slavila u ovom kolu. Na gostujućem terenu u Pirotu Sloboda je savladala Rongo Siti rezultatom 4:1.
U narednom kolu Borac dočekuje ekipu Rongo Siti, dok Sloboda gostuje ekipi Lokomotiva u Belom Polju. Obe utakmica se igraju u subotu 15.06.2021. od 17.00 časova.

Tekst: Miomir Stanković
Foto: Miomir Stanković i Aleksandar Manojlović
Video: Miomir Stanković