Pobeda pirotske košarke VIDEO

21. decembar 2013. 18:46 Sport Pirot Plus Online

Druga liga, 12.kolo

Hala Kej, 21.12.2013

Pirot: Pirot – Mladost (Čačak)

KK Pirot - KK Mladost Čačak 94:82 (30:19,18:23,24:17,22:23)

Sudije: Djordjevic, Marinković, Nešić

Pirot: Colic 2, Mukanovic 17 (5:5) 2 trojke,Stanisavljevic 17 (8:11) 1 trojka, Milovanovic 10 (2:2), Filipovic 14 (2:2) 4 trojke, Krstic, Vasic, Pendic 2, Kosanovic 16 (8:9), Stankovic, Mladenovic 6 (4:4), Stojanovic 10 (2:3)

Statistiku utakmice možete videti na linku:

Pirot - Mladost

Dan za postovanje pirotske kosarke zavrsen je na najbolji nacin. Pobednicki! Najpre su ljubitelji kosarke i postovaoci Jovana Trickovic Serpe, prisustvovali promociji knjige Kroz zivot i kosarku. Promociji su prisustvovali i srpske kosarkaske legende Bozidar Maljkovic, Bata Djordjevic i Lale Lucic.
Prvenstveni mec bio je samo nastavak danasnjeg slavlja. Kosarkasi Pirota sigurnom igrom u tri cetvrtine, jedino u drugoj bilo je slabije, savlali s tehnicki jaku, petnu, skolovanu ekipu iz jos jednog srpskog grada kosarke.
Statistika je numoljiva. Pirocanci su "svoje periode" utakmice odigrali po zahtvima odlicnog stratega Zorana Petrovica koji ne sa klupe drzao sve konce.
Da li je to bio najbolji pirotski mec, tesko je reci, ali je sigurno bilo veoma sadrzajnih momenata, pre svega u obrani i napadu, pogotovk u prvoj i posldnjoj deonici.
Da odlicni strateg, na 20 koseva razlike nije dozvolio svojim igracim da "uzmu vazduh", Pirot bio ubedljivo zavrsio mec. Pirotski poletarci nisu uspeli, osim Colica, da iskoriste svoj minut, sto je doprinelo da gosti smanje razliku.
Povreda jednog igraca iz Cacka, uznemira j sve u Hali, ali se sve zavrsilo dobro.
Vecerasnja utakmica pokazala je da je Zoran Petrovic potvrdio dva detalja koja smo vec isticali, da je vrhunski trener na pravom putu da Pirot, posle vise godina ponovo bude kosarkaski grad.
Bravo za Petrovica i njegove momke!!