Početak aktivnosti na projektu "Jačanje turističkog preduzetništva i promocija usluga-STEPS", UG "Ponišavlje"

25. jun 2020. 10:31 Ponisavlje Intereg Pirot Plus Online

Udruženje građana „Ponišavlje“ iz Pirota počinje realizaciju projekta pod nazivom „JAČANJE TURISTIČКOG PREDUZETNIŠTVA I PROMICIJA USLUGA - STEPS“, sufinansiranog od strane Evropske unije u okviru Programa transgranične saradnje Interreg – IPP Bugarska – Srbija 2014 – 2020. g.

Prva aktivnost, koja će biti realizovana je proučavanje teme pod nazivom „Mogućnosti i izazovi za pružanje kvalitetnih turističkih usluga i proizvoda u transgraničnom regionu“. Cilj proučavanja je da se uradi analiza i ocena stanja turističkih usluga i proizvoda u transgraničnom regionu Bugarska-Srbija, i na osnovu toga donosu preporuke o poboljšanju, uključujući kvalifikacije personala, marketinga i reklame, kao i preduzetništva u turističkom sektoru.

Proučavanje obuhvata okruge transgraničnog regiona u Republici Bugarskoj: Vidin, Montana, Vraca, Sofija, Pernik i Ćustendil i u Republici Srbiji: Bor, Zaječar, Niš, Toplica, Pirot, Jablanica i Pčinja. U okviru aktivnosti biće organizovan okrugli sto za razmatranje rezultata sa zainteresovanim stranama, predstavljanje izveštaja o projektu i dobijanje povratne informacije, koja će biti predstavljena u konačnom izveštaju.
Projekat se realizuje tokom narednih 15 meseci u svojstvu partnerstva sa Opštinom Vidin i Narodnom čitaonicom „Bratstvo“ iz Ćustendila, Bugarska.

Ova publikacija je napravljena uz pomoć sredstava Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija pod brojem CCI No 2014TC16I5CB007.

Jedinstveno odgovorno lice za sadržaj ove publikacije je Udruženje građana „Ponišavlje“-Pirot i ni na koji način ne može biti tumačen kao stav Evropske unije ili Upravljačkog tela programa.

Ovaj projekat se kofinansira od strane Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020.