Počelo uređenje glavne ulice u Izvoru. Ugradnja kišne kanalizacije rešiće problem atmosferskih voda

07. jun 2021. 15:41 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ovih dana, prema rečima meštana Izvora - napokon su počeli radovi na asfaltiranju glavne ulice u selu.

Da podsetimo ekipe Vodovoda i kanalizacije najpre su zamenile vodovodnu i postavile novu kanalizacionu mrežu. Ovi radovi dodatno su pogoršali stanje glavne ulice u selu, kojom je, posebno posle obilnijih padavina, bilo skoro nemoguće proći. U više navrata objavljivali smo muke meštana sela Izvor.

Danas smo, ponovo, bili na licu mesta. Radovi su u toku. 

Razgovarali smo, tim povodom, i sa Slavišom Svilarovom, direktorom JP za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta. 

Ove godine radiće se 400 metara glavne ulice i 700 metara kišne kanalizacije. Trenutno su u toku zemljani radovi - iskop materijala do projektovane kote. Ono što sledi je postavljanje tamponskog sloja, podizanje šahti, ugradnja ivičnjaka, s obzirom da su  projektom predviđeni trotoari sa obe strane ulice, i na kraju asfaltiranje. Bitno je istači da će upravo kišna kanalizacija rešiti najveći problem, a to je odvodnjavanje atmosferskih padavina. Rok za završetak radova je 90 dana, vrednost radova je 15 miliona dinara, a radove izvodi niška firma Trace, rekao je Svilarov. 

Meštani se takođe nadaju da će kišna kanalizacija rešiti problem jer se do sada dešavalo da prilikom većih kiša, voda u podrumima kuća dostigne i jedan metar. 

Ono što je naš utisak sa lica mesta, je da ukoliko idete u Izvor bolje koristite put preko Berilovca.