U Mlekarskoj školi počelo trodnevno stručno savetovanje namenjeno poljoprivrednicima i inženjerima iz ove oblasti

21. februar 2020. 13:30 Društvo Pirot Plus Online

U Mlekarskoj školi "Dr Obren Pejić" u Pirotu počeo je trodnevni stručni skup namenjen poljoprivrednim inženjerima i zimska škola za poljoprivrednike pod nazivom "Prerada mleka".

Savetovanje ima za cilj da se inženjerima, tehnolozima, poljoprivrednicima prenesu nova naučna znanja, ali i da se daju odgovori na pitanja koja se tiču praktičnih problema i rešenja u proizvodnji i preradi mleka, rekao je otvarajući skup Nenad Đorđević, direktor Mlekarske škole.

Prisutne je na početku skupa pozdravio i prof dr Časlav Lačnjevac, generalni sekretar Saveza inženjera i tehničara Srbije. On je govorio o samom istorijatu udruženja 

Savetovanje se organizuje u saradnji sa Udruženjem inženjera Pirotskog okruga. Predsednik Udruženje Zlatomir Jovanović kaže da je za sve nas veoma važno da kroz ovakve skupove usavršavamo svoja znanja stečena tokom školovanja, jer nauka konstantno napreduje. 

Danas je svoje izlaganje imao prof dr Zoran Rajić, šef katedre Menadžmen u agrobiznisu, Poljoprivrednog fakulteta. Tema njegovog izlaganja bila je Informacione tehnologije u poljoprivredi

Drugog dana savetovanja, u subou predviđen je stručni skup za poljoprivrednike koji se bave preradom mleka. Predavači su sa Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda i profesori iz Mlekarske škole. U nedelju su planirane pokazno-praktične vežbe za vlasnike pljoprivrednih gazdinstva koji rade u preradi mleka.