Počelo asfaltiranje u naselju Senjak; Vladan Vasić: Nastavljamo sa uređenjem dvorišta zgrada u Pirotu

16. april 2021. 13:59 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Radovi u okviru kompleksa zgrada u naselju Senjak privode se kraju. Danas je počelo asfaltiranje. Radove je obišao gradonačelnik Vladan Vasić sa saradnicima.

Prema rečima gradonačelnika Vladana Vasića, veliki posao se privodi kraju. Kada je počelo da se radi u ovom delu grada bilo je neophodno da se reše brojni problem - odvodnjavanje, kišna kanalizacija, rasveta, parking prostor, naveo je Vasić i dodao da je sada sve uređeno i počelo asfaltiranje parking prostora. Uređeno je oko pet hiljada kvadrata, vrednost radova je 25 miliona dinara, asfalt će biti na površini od 2600 metara, behaton na 1800 metara, ima zelenila, nove rasvete, a zelenilo će dodatno uređivati, rekao je Vasić.

U daljem periodu, istakao je gradonačelnik Vasić, sređivaće se još dvorišta stambenih zgrada u Pirotu. Trenutno se radi u Ulici Predraga Boškovića, a u planu je uređenje kompleksa oko prvomajskih zgrada preko puta Tehničke škole.

Jedan od stanara u naselju Senjak, Ljubiša Tošić, živi ovde već pet godina i kaže da su ovim radovima mnogi problemi rešeni.

Gradonačelnik Pirota je ovom prilikom pozvao ljude da brinu prostoru oko zgrada, a Grad Pirot će u narednom periodu još sređivati ovaj deo i obezbediti zelene površine.