Počela Prva faza rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot. Podizanje zdravstvene zaštite na viši nivo

24. decembar 2020. 13:58 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Početak radova na kompletnoj rekonstrukciji Opšte bolnice Pirot, danas su obišli dr Goran Petrović, direktor, Miloš Colić, zamenik gradonačelnika i Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota. 

Posle više od 35 godina, ova zdravstvena institucija dobiće novo ruho, zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Grada Pirota sa Kancelerijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade republike Srbije. 

Prva faza uredjenja podrazumeva rad na enegretsoj efikasnosti objekta, zamenu spoljašnje stolarije i saniranje krovnih površina, kao i trenutne radove na izmeštanju solarnih panela ispod čije konstrukcije će biti parking prostor. 

Kako je rekla Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika, sa ovim projektom se počelo pre više od dve godine. Vrednost prve faze biće 303 miliona dinara, a predvidjen rok za završetak radova je 200 radnih dana.  Ona dodaje da ova faza rekonstrukcije neće remetiti ustaljeni rad bolnice. 

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, istakao je da se ideja o rekonstrukciji bolnice rodila kada i ideja o izgradnji nove zgrade Hitne pomoći, sve u cilju podizanja nivoa zdravstvene zaštite u Pirotskom okrugu. 

Iako je Opšta bolnica Pirot nedavno postala i kovod bolnica, kada su se rad i uslovi rada prilagodili trenutnoj epidemiološkoj situaciji, direktor Petrović veruje da će svi budući gradjevinski radovi moći da se realizuju bez remećenja redovnih zdravstvenih aktivnosti. Dodaje da je ovo značajna stvar, kako za pacijente koji će imati mnogo bolju zdravstvenu zaštitu, tako i za sve zaposlene. 

U prethodnim godinama, Grad Pirot u sasradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije realizovao je projekte u vrednosti od oko 3 miliona evra, uglavnom na uredjivanju pirotskih škola i kanala Rogoz.