Narednih mesec dana Plan generalne regulacije Zavojsko jezero na javnom uvidu

10. februar 2021. 12:07 Gradska hronika Pirot Plus Online

Plan generalne regulacije Zavojsko jezero na javnom je uvidu koji će trajati do 9. marta.

Svi zainteresovani dokument mogu videti u prostorijama Odeljenja za urbanizam, Javnom preduzeću za planiranje i uređivanje, kao i na sajtovima Uprave grada i Preduzeća za planiranje. Svako ko ima odgovarajuće primedbe može da ih uputi komisiji koja će ih razmatrati na sednici, 17. marta, koja će biti otvorenog tipa i moguće je lično obrazložiti sugestije i primedbe.

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta, u izjavi za Portal Pirot Plus online, kaže da je ovim planskim aktom reguliše uže područje oko jezera, tačnije prostor oko obale u dužini od 500 metara. Predviđene su lokacije za vikend naselja, gde će biti dozvoljena legalizacija već izgrađenih objekata, a propisani su uslovi za buuduću granju. Od većih naselja tu su dobro poznata Buljarice, Padinje i Skrivena, a takođe je predviđeno još nekoliko lokacija za manja vikend naselja. 

Planom su detaljno precizirane zone zaštite u okviru Parka prirode Stara planina gde  neće biti dozvoljena gradnja,  rekao je Svilarov.