Pitanje Ljubiše Andjelkovića o naknadi za oduzete i uginule svinje stiglo u pravom trenutku. Dragana Tončić: Novac će na računima poljoprivrednika biti veoma brzo!

24. april 2020. 13:30 Privreda Pirot Plus Online

Prošlo je zaista dosta vremena od one akcije kada su u selima na kružnom putu oduzimali ili ubijali prasad zbog pojave afričke kuge.

    Juče nam se javio  Ljubiša Andjelković iz Velikog Jovanovca.

ljubisa andjelkovic <l@gmail.com>

Thu, 23 Apr, 15:20 (21 hours ago)

Poštovani,

Gospodine Paunoviću, u moru informacija o Korona virusu nekako se zaboravilo na virus koji je uznemirio seljake na Kružnom putu a to je virus afričke kuge svinja i koji je otišao u zaborav  a samim time i naknada države,odnosno dug prema seljacima za napravljenu štetu.

    S obzirom da nikakvih informacija nema u medijima o tom problemu ,da li biste Vi mogli stupiti u kontakt sa nekim od nadležnih,ali stvarno nadležnih,koji bi dali informacije kada će napokon isplatiti našu muku i doživljeni stres? Ja sam tražio informacije u vet.klinici Pirot (vet. inspektori) i  došao do zaključka da oni nemaju relevantne informacije o tome.

     Nekako se i informacije o afričkoj kugi svinja više ne plasiraju u javnosti što mene navodi na zaključak da je sve ovo urađeno kao nečiji hir ili nekakav eksperiment. Ali to je samo moje mišljenje. 

    Ja sam dobio rešenje nadležnog ministarstva, ima već dvadesetak dana i u njemu stoji da nam je sada dužna veterinarska služba iz Niša.

Pozdrav

Ljubiša Anđelković

Mali Jovanovac

Nenad Paunovic

 

Thu, 23 Apr, 16:05 (20 hours ago)

Hvala za poverenje. Nadam se da cu sutra imati neke detalje. Pitao sam vec. Cekam.

Kada smo juče razgovarali sa Sašom Markovićem, poljoprivrednikom iz Krupca, i on je prigovorio da novac kasni.

...............................................................................................

   Sinoć smo odmah razgovarali sa Draganom Tončić, načelnicom Okruga. Obećala nam je da će danas pokušati da sazna razloge, zbog čega kasni isplata. Danas prepodne stigao je njen odgovor u formi poruke.

 .... Ništa nije zapelo. Sve pare su uplaćene juče, deo iznosa i danas. Proverila sam u Ministarstvu, ministar Nedimović je u toku, zahtevao je da se najpre Pirot isplati, jer smo očigledno pretrpeli najveću štetu. Došlo je do zastoja od 18. marta zbog vanredne situacije. Novac iz Ministarstva je uplaćen, stigao je na namenske račune i odakle su rasknjižene i biće uplaćene na račune poljoprivrednika.

Poljoprivrednici će dobiti poruku na mobilnom telefonu da su sredstva uplaćena, napisala nam je u PORUCI Dragana Tončić, načelnica Okruga kojoj se u ime poljoprivrednika zahvaljujemo na brzoj reakciji.

............................................................................................

   Lepo je kada ovako, posle vaših prigovora, stignemo veoma brzo do odgovora. Medjutim, u svemu je uvek bitno i to, koga pitamo, ko je raspoložen da saradjuje i interesuje se za vaše probleme? Ima onih koji onako osiono reaguju, zato se javljaju vama, neka pitaju nas. A kada to uradite, odgovora često nema, pa nema !

  Ljudi, nadamo se od ponedeljka, ako ne danas, da ćete imati novac na računu. Radujemo se. Javite se kada stigne. Samo potvrdite da objavimo i to!

     Tu smo uvek za sve vas. Samo pišite, zovite, pitajte ...

..................................................................................................

Nešto kasnije, oko 14 časova !!!

 Dragana Tončić, načelnica Okruga imala je precizne informacije . Ministar Nedimović održao je obećanje. Pirot je imao prednost u isplati. Javio se Ljubiša Andjelković. Novac je uplaćen. Bravo !!

ljubisa andjelkovic

14:02 (59 minutes ago)

Godine Paunoviću,evo da vam javim da su upravo uplaćene pare za oduzete svinje,ja sam možda i bio malo nestrpljiv,ali ipak je prošlo poprilično vremena pa čovek počne da sumnja u svakoga. U svakom slučaju makar smo evo i ovako stupili u kontakt. Sve najbolje vam želim u daljem radu na portalu i u životu. Pozdrav.

*Naslovna fotografija je zabeležena u februaru prilikom akcije suzbijanja afričke kuge svinja u selima na kružnom putu. Selo Izvor 8. februar 2020.