Pitaj me bilo šta o EU podršci – EU pro plus

13. oktobar 2021. 08:32 Privreda Pirot Plus Online

Preduzetnici i firme koje se bave proizvodnjom ili preradom voća i povrća, mleka ili bilo koje druge vrste hrane i žele da svoje poslovanje unaprede i postanu konkurentniji na tržištu, moći će da saznaju više korisnih informacija 14. oktobra od 12h na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“. Ovom prilikom učesnici radionice imaće priliku da se bliže upoznaju sa mogućnostima koje pruža novi program EU PRO Plus.

Evropska unija je kroz prethodni program EU PRO pružala direktnu pomoć preduzetnicima, preduzećima i organizacijama za podršku poslovanju kako bi doprineli unapređenju održivosti i konkurentnosti preduzeća, ali i otvaranju novih radnih mesta. Kako se podrška pokazala relevantnom EU će u narednom periodu i kroz EU PRO Plus program nastaviti da podržava razvoj i konkuretnost malog biznisa u 99 gradova i opština u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije.

Na radionici će svi prisutni od dosadašnjih korisnika EU bespovratnih sredstava koji su podršku dobili preko programa EU PRO saznati više o veštinama koje su vam neophodne da dobijete podršku, sa posebnim fokusom na pitanja kao što su:

Šta je potrebno za dobru aplikaciju?

Kako znati da je biznis plan dovoljno dobro razrađen?

Koji su najveći izazovi u implementacijiprojekata?

Na šta obratiti pažnju prilikom izveštavanja?

O svojim iskustvima i značaju EU podrške govoriće korisnici EU pro programa:

-Predrag Stošić iz socijalnog preduzećaRadanska Ruža doo Lebane

-Jelena Janković iz radnje za proizvodnju zimnice na tradicionalan način Nanin recept sa juga“ iz Vranja


Više detalja o samom programu preneće:

-Enis Ujkanović, menadžer sektora malih i srednjih preduzeća EU PRO Plus programa

-Goran Zlatković, saradnik u sektoru malih i srednjih preduzeća EU PRO Plus programa

Radionica će se odvijati preko Zoom platforme i biće dostupna za učesnike koji se registruju putem linka ispod.

PRIJAVNI FORMULAR – LINK

.................................................................

Novi program Evropske unije za lokalni razvoj, EU PRO Plus ima za cilj da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije. Evropska unija opredelila je 30 miliona evra za ovaj trogodišnji program, koji će svoj rad usmeriti na poboljšanje upravljanja teritorijalnim razvojem, podršku ekonomskom rastu, kao i na unapređenje socijalne infrastrukture i kohezije. Realizaciju programa EU PRO Plus vodi Ministarstvo za evropske integracije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

EU info kutak Niš i ove jeseni nastavlja sa edukativnim i praktičnim radionicama u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, kako bi svi budući korisnici EU sredstava iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta, ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje narednih poziva.

*Saopštenje EU info kutak Niš