Pismo iz Kine! Dušan Kostić Milutinović: U strogoj izolaciji sam! Stalne kontrole i testiranja! Život gledam sa 37. sprata hotela!

03. januar 2021. 16:11 Sport Pirot Plus Online

Poznato je da u poslednje vreme u Kini radi veliki broj srpskih fudbalskih trenera.

Krajem 2018. i početkom 2019. u Kini je radio Milan Tošić Čebinac, naš sugrađanin, a sa njim u istoj Akademiji i Dušan Kostić Milutinović, fudbalski internacionalac iz Leskovca. (Dušan je otac fudbalera Radničkog Alekse Kostića Milutinovića).

 Zbog pandemije, naši treneri vratili su se u Srbiju. Dugo su očekivali poziv. Tokom novembra stigao je poziv iz Akademije ShengLe Mongoliansheep FC... iz grada Hohhot, Inner Mongolia provincija.

 Sa Milanom i Dušanom dogovorio sam da se jave. Interesovalo nas je kakvo je stanje u svetu kada je korona virus u pitanju, a kakvo konkretno u Kini.

Prva poruka od Dušana Kostića Milutinovića stigla je 31. decembra 2020.

Nešo, pozdrav! Ja sam evo sedmi dan u karantinu. Sleteo sam u Chengdu, tu mi je i karantin. Nastavljam posle toga u moju provinciju.  Ne mogu  da ti opišem  kakve su mere zaštite i predostrožnosti ovde. To je prosto kod nas nezamislivo, naučna fantastika.. ali, biće prilike da ti se javim posle karantina pa ćemo da pričamo... Srećna ti i zdrava bila 2021. godina, želim tebi i porodici sve najbolje....Milan nije krenuo , radio je test, Igm i IgG je pozitivan, PCR negativan ali sa tim rezultatima ne može da uđe u avion za Kinu,  jer radi test ovde u Frankfurtu pre ukrcavanja.

     Pre neki dan sreo sam Milana Tošića. Dobro se oseća, nema zdravstvene probleme, ali mora da čeka protok vremena kako bi se testirao i krenuo. Iz Akademije su blagovremeno poslali avionske krte.

    Danas je stigla detaljnija informacija iz kineskog grada Chengdu. Dušan Kostić Milutinović, ponovo se javio. Ovoga puta, pravi novinarski raport!

Leteo  sam  linijom Frankfurt-Chengdu. To je redovna avio linija Frankfurt-Chengdu-Shangai ali se u prvom gradu po sletanju radi karantin. Već po sletanju,  na samom aerodromu su velike kontrole i jake mere zaštite. Ponovo se radi PCR test na aerodromu i posle svih formalnosti, ide se autobusom u hotel koji je odabran za karantin. Mere su zaista stroge, ljudi ovde se striktno  pridržavaju svega propisanog. Ne, nema izlaza iz hotelske sobe, samo do vrata kada te obaveste da je stigao obrok ili kad dolaze da mere temperaturu. Nema  Lekari dolaze kad nam uzimaju uzorke za testiranje. Medicinski tim je taj koji meri svaki dan temperaturu...I nače, sve nas je čekalo u sobi, od posteljine za promenu do peškira i sredstava za higijenu za ove dve nedelje, tako da niko ne dolazi da bude u kontaktu sa nama. Potpuna izolacija...Internet, wi-fi je ok, puno je njih u hotelu i verovatno ga svi koriste, ali je ok..Ovo je grad od 10 miliona stanovnika, internacionalni, tako da su ovi bolji hoteli sa TV programima koje i mi pratimo u Evropi... ima i sporta, nacionalna geografija, filmski kanali ali i njihovi programi...

Karantin dobro dođe zbog mnogo stvari, organizuješ sve pa i sebe. Inače, ja sam radio pre poletanja na aerodromu u Frankfurtu PCR + Igm + IgG test, ali i pored toga sam morao, ustvari svi sa leta, da prođu kompletnu proceduru provere i testiranja po sletanju. I sve je u aplikacijama. Bez mobilnog ovde ne možeš ništa, stalno se kroz aplikacije popunjavaju podaci... U hotelu smo smešteni svi.  Stranci i kineski državljani koji dolaze iz inostranstva. Svako u svojoj sobi narednih 14 dana provodi karantin. Jedini izlazak iz sobe je do vrata kad ti pokucaju da te obaveste da su doneli obrok. Ili merenje temperature koje se sprovodi dva puta dnevno. Takođe se u tih 14 dana radi još jedan Igm i PCR test. Moja soba je na 37-om spratu. Hotel je u centru grada Chengdu, koji je poznat po prirodnom rezervatu Pandi i pogled je odličan.

Posle karantina letim u moj grad, gde nastavljam sa radom gde sam stao prošle godine. Grad gde smo Milan Tošić Čebinac i ja, je Hohhot, Inner Mongolia. Akademija je ShengLe Mongoliansheep FC...

   Temperatura u Kini je, prema Dušanovim rečima trenutno 10-12 stepeni. Klima je umerena. Kinesko vreme je sedam sati ispred našeg.

OBJAŠNJENJE

Večeras nas je pozvao Milan Tosić, koji se priprema da putuje u Kinu.

Kako ga je  veliki broj pratilaca našeg Portala, njegovih i prijatelja supruge i kćerke zvao, dogovorili smo se da objavimo sledeće!

MILAN TOŠIC JE ODAVNO PRELEŽAO KORONU, BEZ OZBILJNIJIH SIMPTOMA. NA TESTIRANJU ZA KINU  PCR TEST BIO JE NEGATIVAN. SA OVIM REZULTATOM  MILAN JE ZDRAV I MOŽE DA PUTUJE VAN SRBIJE I U SVE ZEMLJE OSIM KINE. NAIME IGM JE POZITIVAN ŠTO KINEZI NE DOZVOLJAVAJU.TOŠIĆ ČEKA NOVO TESTIRANJE , SIGURAN  JE U KOMPLETNO DOBAR REZULTAT, KAKO BI OTPUTOVAO U KINU!

PS

Da su nasi posetioci Portala, detaljnije pročitali, protumačili bi šta je Dušan Kostić Milutinović rekao!