Pismo iz Kine! Dušan Kostić Milutinović: U Kini u većini provincija broj zaraženih nula!

09. oktobar 2021. 12:02 Sport Pirot Plus Online

Iz Kine nam se danas javio Dušan Kostić Milutinović, fudbalski internacionalac iz Leskovca, otac fudbalera Radničkog Alekse Kostića Milutinovića.

Podsećamo, krajem 2018. i početkom 2019. u Kini je radio Milan Tošić Čebinac, naš sugrađanin, a sa njim u istoj Akademiji i Dušan Kostić Milutinović.  Zbog pandemije, naši treneri vratili su se u Srbiju. Dugo su očekivali poziv. Tokom novembra prošle godine stigao je poziv iz Akademije ShengLe Mongoliansheep FC... iz grada Hohhot, Inner Mongolia provincija.

Dušan Kostić Milutinović trenutno radi u Shundeu, u Fudbalskoj asocijaciji Shunde.

Nešo pozdrav..! 

Ja sam obećao javljanje i ranije ali se malo odužilo moje preseljenje na jug Kine i sređivanje kompletne papirologije oko dobijanja radne i boravišne vize u novom klubu. 

Ovde, prvo što se Covida-19 tiče, mogu da kažem da je stanje redovno, živi se normalno.Mislim da je ovih dana na dnevnom nivou broj zaraženih 0, premda je pre par nedelja u nekim provincijama taj broj zaraženih bio, barem što se uslova i brojeva ovde tiče, bio povišen, nekoliko desetina ali se ovde to rešava tako što se taj grad ili provincija zatvore, sve staje i svi se testiraju.Ovde se ništa ne prepušta slučaju. Mislim i da je broj vakcinisanih ovde sigurno preko 80%. Mere prevencije su prisutne, maske su obavezne, barem ovde na jugu, u javnom prevozu, na ulazima u tržnim centrima i restoranima se meri temperatura. Školska godina je počela u septembru i odvija se normalno,  bez problema. 

Ja sam se preselio na jug Kine, radim kao tehnički direktor u Fudbalskoj asocijaciji Shunde, to je istoimeni milionski grad udaljen 30-ak kilometara od Guangzhou. Radim na edukaciji trenera, selekciji igrača i pripremi i organizovanju utakmica za mlade igrače. Ovaj grad sarađuje dosta sa kompanijama iz Evrope tako da ovde zaista imaš osećaj kao da radiš u nekoj Evropskoj državi. 

Još uvek se navikavam na dnevne temperature ovde koje su inače ovih dana išle i do 36 stepeni ali zbog velike vlažnosti nema problema pa se život i posao odvijaju normalno. 

Veliki pozdrav sa juga Kine, iz Shundea. .!!!