Pirotskim privrednicima predstavljeni programi podrške u 2020. godini

18. jun 2020. 12:10 Privreda Pirot Plus Online

Regionalna razvojna agencija Jug, Ugovorna okružna privredna komora Pirot i Grad Pirot organizovali su danas promociju finansijskih i nefinansijskih programa podrške sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u 2020.godini, sa posebnim osvrtom na fiskalne pogodnosti, direktna davanja i povoljnim uslovima kreditiranja privrednim subjektima u privatnom sektoru kroz mere i programe kreirane u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19.

Ovo je bila prilika da se privrednici informišu o aktuelnim programima podrške u cilju unapređenja poslovanja privrednih subjekata ili prevazilaženja krize nastale usled pandemije izazvane virusom Covid 19.

Maja Virijević, menadžerka sektora za razvoj ekonomije i ljudskih resursa u RRA Jug, kaže da su se program tokom vanrednog stanja sporovodili online, a danas je prilika da predstave privrednicima užiivo i informišu ih o programima Fonda za razvoj, Ministarstva privrede i Rezvojne agencije Srbije.

Direktor RRA Jug Ivan Mihajlović kaže da saradnja sa Gradom Pirotom i  Ugovornom okružnom privrednom komorom jako znači jer Pirot prati sve što RRA Jug radi. Mihajlović je dodao da se trude da unaprede saradnju i očekuju više zajedničkih rezultata i projekata. Prema njegovim rečima pirotski privrednici su veoma aktivni kada je interesovanje za njihove programe u pitanju.

Marija Đošić iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota ističe da se saradnja Grada Pirota i RRA Jug odnosi na promociji novih programa i mera od strane države, a koji se primenjuju na nivou lokalne samouprave. Ona je istakla da se u prethodnom periodu mnogo radilo na poboljšanju poslovne klime u gradu o čemu svedoče brojne aktivnosti i rezultati.

Paketi podrške u okviru prezentovanih programa imaju za cilj da pruže svim sadašnjim i budućim preduzetnicima finansijsku i nefinansijsku stručnu podršku, da smanje broj neuspelih privrednih subjekata, povećaju broj zaposlenih, podstaknu izvoz i plasman proizvoda i usluga na inostarnim tržištima, ali i da doprinese njihovom uspešnom poslovanju i opstanku na tržištu.