Pirotski učenici uspešni na Državnom školskom prvenstvu u sportskoj gimnastici za osnovne i srednje škole! Medalje osvojile ekipe škola “Osmi septembar” i “Sveti Sava”!!

19. april 2017. 12:00 Sport Pirot Plus Online

U organizaciji Saveza za školski Sport Srbije u Novom Sadu održano je Državno školsko prvenstvo za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola. Naš grad predstavljala su 34 dečaka i devojčica iz različitih škola. Na finalu je učestvovalo preko 300 učesnika u svim kategorijama.

Na ovom takmičenju ostvareni su zapaženi reultati u muškoj sportskoj gimnastici gde je OŠ “8.Septembar ” u kategoriji učenika od I – IV EKIPNO zauzela 2. mesto u sastavu Nikola Popović, Andrija Petrović, Petar Lilić i Mateja Spasić sa profesorkom fiz.kultture Dušankom Đorđević.

U kategoriji V - VI razreda učenici OŠ “Sveti Sava” u sastavu Mihajlo Milošević, Nemanja Manić i Vanja Petrović sa predmetnim profesorom Miroljubom Jovanovićem osvojili su 2.mesto.

Nikola Lazarević je zauzeo 9. mesto u ukupnom plasmanu u ovoj kategoriji kao pojedinac iz OŠ “8.Septembar ”.

Ekipa Tehničke škole osvojila je 4.mesto u ukupnom plasmanu izgubivši za 1 bod 3.mesto . Učenik OŠ Dušan Radović u kategoriji I – IV Nemanja Vidojković zauzeo je 9.mesto pojedinačno.

U ženskoj sportskoj gimnastici, na ovom takmičenju, ekipa OŠ “8.Septembar je u kategoriji V - VI razreda osvojila 5.mesto.

Učenice OŠ “Sveti Sava” u kategoriji VII-VIII razreda ostvarile su 7.mesto.

U pojedinačnom plasmanu najviši plasman imala je Nađa Panić iz OŠ Vuk Karadžić osvojivši 5.mesto kojoj je za vrlo malo izmakla medalja u prejakoj konkurenciji.

Treba napomenuti da je ovo najprestižnije takmičenje u školskom sistemu i da su se domaćini svojski potrudili da u sjajnoj sportskoj atmosferi dočekaju najbolje takmičare. Celo takmičenje je bilo pokriveno prenosom uživo preko internet veze. Ovi rezultati veliko su priznanje za gimnastički sport u Pirotu koji je u punom razvoju. Ekipe iz Pirota predvodio je koordinator za školski sport Pirotskog okruga Jovica Jovanović.