Pirotski srpskoligaš Radnički startuje u ponedeljak! Denis Ristov otišao u Sileks, Aca Stojković ostaje! Sve ostalo će se tek znati!

19. januar 2019. 07:00 Sport Pirot Plus Online

Poslednju informaciju iz Radničkog objavili smo 26. novembra, dva dana kako je prvi deo prvenstva završen. Uradili smo tada analizu prvog dela prvenstva sa Markom Vidojevićem, šefom Stručnog štaba, u emisiji Video Presing.

Od tada se niko iz Radničkog zvanično nije oglašavao. To što smo se povremeno čuli sa Markom Vidojevićem, više je bila naša znatiželja, ono, e, Marko šta ima novo, bez da objavljujemo zvanično, jer, ni Vidojević, a ni bilo ko drugi do skora nije mogao da nam kaže bilo šta novo. Šef Stručnog štaba Radničkog bio je u Budvi kod porodice i povremeno telefonom kontaktirao predsednika ili Ivana Džunića i ništa više.

Danas pre podne iz kancelarije Radničkog stigla je prva vest. I to kakva! Počinju pripreme 21. januara u 14 časova. Informacija koju smo znali odavno. "Dovoljna" za ovih mesec ipo dana !!!

Sve drugo je nezvanično!

A mi pod "nezvanično" znamo da je kapiten i najbolji igrač, Denis Ristov otišao u Sileks Kratovo, da se Klub zahvalio Milinkoviću i golmanu Stamenkoviću, da je još neizvesno sa Vučetićem i još nekim igračima koji nisu imali veću minutažu.

Pored Denisa Ristova, koji sigurno odlazi, i gde je sve to trebalo uraditi drugačije još u avgustu, Jordan Jovanović Žordi odlazi u Albaniju, Milošević u Italiju u Drugu ligu! Za ovu dvojicu je to više njihov plan, da li je i zaključen, to još uvek ne znamo!

Ima i dobra, nezvanična vest, da "pirotski mister gol" Aca Stojković ne ide na Island i da će i na proleće igrati u Radničkom.

O ostalim imenima ništa ne znamo!

I šta još dodati! Ono o čemu smo pisali, dogodilo se. Zoran Nikolić, predsednik Kluba ne radi prelazni rok. To nije njegov posao ! On vodi politiku i odobrava ili ne! To i još mnogo toga drugog radi profesionalac, direktor ili sportski direktor Kluba u saradnji sa predsednikom Kluba oko uslova, i šefom Stručnog štaba kada je kvalitet igrača u pitanju! A Radnički to nema godinama !!!

Radnički je jedan od retkih, smatramo još uvek ozbiljnih, poznatih klubova, makar po tradiciji, koji nema menadžment, nema sportskog direktora, nema generalnog sekretara u pravom smislu. Radnički je jedan od retkih klubova koji na Stadionu nema nijednu reklamu itd. Itd. Predsednik Kluba je direktor jednog velikog Javnog preduzeća, zahtevnog zbog obaveza i on, ovde nema svoju "desnu ruku" čoveka koji će 24 časa brinuti o Radničkom.

Sekretar je uradio "značajan posao", javio nam početak priprema. Veliki "posao" za napredak Radničkog.

Marko Vidojević dolazi u nedelju. Nećemo koristiti privatno poznanstvo da objavljujemo dodatne informacije. Šta li je sve on pokušavao, kontaktirajući neke klubove i prijatelje! Ono što je Klub uradio, trebalo bi da saopšti zvanično neko ko bi za to bio zadužen, a koga Radnički nema – direktor Kluba !

Eto toliko! Ipak nismo izdržali a da nešto ne kažemo. U pitanju je pripadnost, ljubav prema Klubu. Naša odluka, posle svih muka koje smo doživeli na Stadionu, da o Radničkom govorimo samo osnovnim informacijama, očigledno da nije ispoštovana. Videćemo šta će doneti naredni dani.

Kome je sve u Radničkom i od Radničkog dobro, kao i ranijih godina, a ko ulaže trud, zna posao, dobro igra i zaslužuje veće poštovanje !