Pirotski sport

23. januar 2014. 07:06 Sport Pirot Plus Online

Svetosavski turnir u gimnastici

Gimnastički klub Soko organizovaće u nedelju, 26. januara tradicionalni, treći po redu Svetosavski turnir. Trener Stevan Stefanović kaže da će i ove godine učestvovati samo takmičari iz našeg Kluba. Pojaviće se osvajači medalja, gimnastičari koji treniraju od postojanja Kluba, ali i početnici.

Ovo će biti pravi praznik gimnastike. Naš Klub iz dana u dan je masovniji i ovaj Turnir biće prilika da javnosti prikažemo sve naše članove. Zbog finansijskih obaveza, odlučili smo da ove godine ne zovemo goste. Planiramo ih za naredni Turnir. Predstavićemo naše najbolje gimnastičare, prvake u klasama, a prvi put će izaći i mališani koji odnedavno vežbaju, kaže Stevan Stefanović, trener u Klubu.

Turnir na kojem će učestvovati preko stotinu takmičara održaće se u Hali Kej od 11 časova.

Uspela još jedna provera

Pripremajući se za nastavak prvenstva Druge lige, košarkaši Pirota igrali su sinoć u Knjaževcu sa domaćim srpskoligašem. Pirotski tim pobedio je sa 101:79.

Trener Zoran Petrović zadovoljan je formom svog tima:

- Igrali smo dobro, to i rezultat pokazuje. Postigli smo veliki broj koševa čime smo potvrdili dobru igru u napadu i dobar ofanzivni skok. Mislim da smo primili previše koševa. Polako ispravljamo neke greške, verujući da će ih u utakmicama za bodove biti manje nego do sada. Svi su dobili priliku, osim novajlije Raonića koji je imao zdravstvene probleme. Spremno dočekujemo prvi meč u drugom delu sezone kaže trener pirotskog tima.

Najefikasniji u našem timu bili su Stanisavljević i Kosanović sa po 16 koševa. Stojanović je postigao 15, Milovanović i Filipović po 14 koševa.

U prvom kolu drugog dela prvenstva Druge lige, košarkaši Pirota igraće u Hali kej sa Proleterom iz Zrenjanina.

Prvi tim Radničkog startuje 27. januara

U ponedeljak počinju pripreme fudbalera Radničkog. „Beli „ su ostali bez osmorice prvotimaca, a ovih dana, menadžeri traže i neke igrače iz podmlatka. Trener Aca Kuzmanović kaže da je otišla većina igrača koja nije iskoristila priliku i dobila potrebnu minutažu. Očekuje se da će u redove pirotskog srpskoligaša doći golman Filipović, odbrambeni igrač Slobodan Stojković, Nikola Mladenović i „bonus“ Miloš Nikolić . Svi su ponikli u niškom Radničkom.

Kuzmanović, očekuje da će zalaganjem svih, biti stvorena dobra atmosfera i da će uz igrače koji su ostali biti formirana kvalitetna ekipa od 18 - 2o fudbalera.

Momci koji su otišli, ili nisu ispunili očekivanja, ili su sami tražili da odu. Teško je u ovom vremenu dovesti kvalitetne igrače. Mi ne insistiramo na dovodjenju velikog broja fudbalera, ali ćemo morati da napravimo dobar tim. Mislim da igrači koji dolaze imaju fudbalsko znanje, da su prošli kvalitetnu školu i da će biti dobra pojačanja.

Negodujem zbog svega što se dogadja sa našim mladim igračima. Želeli smo da sačuvamo podmladak, zbog toga je i moj prvi saradnik postavljen za njihovog trenera u nastojanjima da sačuvamo status člana Omladinske lige. Ispašće da ih je Radnički podizao, da ih nismo odvajali da igraju za prvi tim, a da će igrati u drugim ekipama!!!

Pripreme Radničkog počinju u ponedeljak, 27. januara u 12 časova.