Pirotski šampioni zajedno u Kataru! Uroš Mijalković i Nenad Djordjević na putu za Šangaj, svratili u Dohu kod Mirne i Saše Mitića !

04. jun 2019. 10:38 Sport Pirot Plus Online

Sećate se filma "Brod plovi za Šangaj"! Uroš Mijalković, naš šampion i Nenad Djordjević, njegov trener, i više od toga, kako obično kažemo, krenuli su pre neki dan za Šangaj, na četvrtu Premijer ligu.

Na putu za ovaj kineski grad, pirotski tandem, svratio je u Katar u Dohu. Njihovi domaćini bili su Mirna i Saša Mitić. Porodica Mitić, živi u ovom gradu. Mirna radi kao trener u Košarkaškom savezu, Saša je rukometni trener. Nekada Mirna Stavel, danas Mitić, odlična skijašica i košarkašica, Saša Mitić, rukometaš, izuzetno su cenjeni i duži niz godina žive u Kataru.

Juče smo dobili ekskluzivnu fotografiju iz Katara. "Četiri šampiona" tako smo je nazvali.

Premier League Shanghai, june 7.-9. sledeće je veliko, svetsko takmičenje na kojem će učestvovati Uroš Mijalković, šampion Srbije u disciplini -84 kg.

Nenad Djordjević, Urošev trener, radio je treninge sa Urošem proteklih dana u Beogradu.

Za Premijer ligu u Šangaju prijavljena su 43 takmičara u kategoriji -84 kgr. iz 28 zemalja. U Šangaju će se boriti oko 600 karatista iz preko 60 zemalja.

Premijer liga u Šangaju je četvrta ove godine. Do sada su se održala nadmetanja u Parizu, Dubaiu, i Rabatu. Do kraja godine slede svetski karate spektakli u Tokiju, Moskvi i Madridu.

Prema rečima Nenada Djordjevića za Uroša će svaki nastup na svetskoj sceni biti značajan zbog bodova, ali će sigurno Premijer liga u Parizu u januaru iduće godine , za našeg šampiona možda biti i najbitnija.