Pirotski rotarijanci još jednom pokazali humanost

21. april 2019. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Rotari klub Pirot organizovao je i ove godine dobrotvorni bal “Ruka nade”. Ovom prilikom obeležena je 14. godišnjica od osnivanja - čarterovanja Rotari kluba Pirot i 12. godišnjica od čarterovanja Rotarakt kluba Pirot.

Ovogodišnji dobrotvorni bal održan je u cilju prikupljanja sredstava za pomoć Osnovnoj školi “Dobrinka Bogdanović” u selu Strelac.

U prisustvu velikog broja humanih ljudi i braće i sestara iz drugih rotari klubova širom zemlje i susedne Bugarske, bal je svačano otvorio predsednik Rotari kluba Pirot za 2018-2019. godinu Predrag Ćirić. Tom prilikom Rotari klub Pirot uručio je značke novim članovima kluba, a kasnije i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su pomogli njihov rad u dosadašnjem periodu.

Po tradiciji, pored kulturno – umetničkog programa, održana je i aukcija vrednih i interesantnih predmeta. Gosti su pokazali svoju velikodušnost, a prodata su tri predmeta: umetnička slika Sveti Jovan Bogoslov – ulje na platnu umetnice Ružice Mitrović iz Beograda, flaša vina iz vinarije “Miljković” i evroligaški dres KK Barselona sa potpisom Svetislava Pešića.

Prvi predmet – umetničku sliku je kupio Stiv Lazarević i poklonio ga doktoru Bori Ćiriću. Flašu vina kupio je Rotari klub Pirdop iz Bugarske, a dres je kupio Rotari klub Zaječar.

Celokupan prihod od ove večeri biće doniran Osnovnoj školi sa domom učenika “Dobrinka Bogdanović” u selu Strelac, opština Babušnica. Ovim događajem pirotski rotarijanci želeli su da pokušaju da naprave značajnu razliku u životu dece ove škole, ali i da inspirišu druge da im se pridruže u sličnim poduhvatima.

Prošlogodišnji dobrotvorni bal Rotari klub Pirot organizovao je kako bi prikupio sredstva za Muzičku školu "Dr Dragutin Gostuški" u Pirotu. Prema rečima Predraga Ćirića, predsednika Rotari kluba Pirot, prikupljeno je preko 200.000 dinara. Ćirić je rekao da očekuje da se i ovoga puta prikupi značajna suma novca i zahvalio svim gostima, lokalnoj samoupravi i prijateljima kluba koji su prepoznali njihove aktivnosti i podržali ih.