Pirotski Radnički ubedljiv i u trening utakmicama! I "Car" ipak "nejak" za Piroćance!

28. avgust 2019. 22:38 Sport Pirot Plus Online

Trening utakmica

Stadion na Bubnju

17:30 h

Niš: Car Konstantin – Radnički Pirot 1:4 (0:1)

Radnički: Koković, Petrov, Tošić, Hong, Spasojević, Radičević, Ovusu, S. Petrović, Galeadis, Edua, Manić

Strelci: Lazar Manić dva, Strahilja Petrović i Edua.

Pobede, bez obzira gde, bez obzira ko je protivnik daju posebnu energiju i utiru put za nove uspehe.

U trening utakmici jedna kombinacija tima Radničkog "stavljena" je na proveru u meču sa doskorašnjim rivalom, ekipom Car Konstantina.

Ovakve utakmice sredom postale su praksa, kako bi kompletan fudbalski pogon Radničkog bio "na nogama" kako bi svi fudbaleri imali priliku da pokažu da s pravom žele da obuku dres startne jedanaestorice.

Pominjemo – kombinacija, a u najavi meča smo to i objasnili, jer je i zaista Marko Vidojević danas kombinovao i dao minutažu momcima iz različitih razloga, S.Petroviću, Spasojeviću, Petrovu, Galeadisu. U toj grupi su i Kamerunac Edua i Ovusu iz Gane. Za sve pomenute neka posebna provera i nije bila potrebna, već samo koji minut više kako bi održavali ili popravljali formu. Ne treba zaboraviti golmana Kokovića koji vredno trenira i spada u pouzdane čuvare mreže kao i Šuljagić i Cvetanović.

Danas se s pažnjom pratila igra Lazara Manića, koji ima fudbalske vrednosti za startnu jedanaestoricu, ali se očekuje da bude angažovaniji i sa više srčanosti pristupa obavezama u igri. Na proveri bio je i snažni štoper Honga, Koreanac, kome će očigledno, ako ostane u Radničkom, biti potrebno odredjeno vreme da se pripremi, skine koji kilogram i udje u neophodni ritam.

Vidojević se nije i danas "razbacivao" nekim posebnim utiscima. Cilj je opravdao sredstvo. Ova utakmica bila je samo deo programa za ovu nedelju, koji su neki sa više ili manje uspeha odradili.


  • Hteli smo da tokom nedelje, izmedju dve utakmice držimo igrače u potrebnom ritmu. Današnji meč u Nišu "ponudjen" je većini igrača da pokažu da s pravom verujem u njih, ili nekima da me uvere da su zaslužili da budu u ekipi, a zašto da ne i u timu. Lazar Manić je potvrdio ono što se već zna o njemu, uz ono, što se takodje zna, da mora da usaglasi pristup u igri kakav imaju fudbaleri koji zasluže dres prvog tima.

  • Nije, sigurno, sve bilo kako rezultat kaže, ali, bez obzira na to, utakmica je iskorišćena da neka saznanja upotpunimo i neke detalje nastavimo da popravljamo, rekao nam je posle utakmice Marko Vidojević.

U dugom poluvremenu priliku da igraju u prvom timu dobilo je i nekoliko mladića iz podmlatka. Trener Car Konstantina je, takodje proveravo kvalitete svih igrača, a posebno, kako nam je rekao predsednik Milosavljević, da se proveri fzička spremnost fudbalera. Car Konstantin je, inače, promenio dosta igrača u prelaznom roku!

Foto: Miroslav Milivojević - Drvce