Pirotski Radnički "napunio" mrežu Dubočice. "Beli" kao "crveno beli"! Vidojević kao Milojević! Pati, Stojke, Fića, Makac kao…

27. februar 2019. 17:00 Sport Pirot Plus Online

Trening utakmica

Leskovac: Dubočica – Radnički Pirot 1:4 ( 0:1)

Sreda, 27. februar

14 časova

Cvetanović(Koković), Djordjević ( Vlajković), Marković, Petrović, Ćirković (Mančić), Petrov (Pobulić), Stanković (Tolić), Petković, Ilić (Nedeljković), Tomović (Stojković), Lučić (Spasić).

Rezerve: Koković, Vlajković, Mančić, Tolić, Dojkić, Spasić, Stojković, Pobulić, Nedeljković.

Nismo pogrešili, kada smo danas u najavi napisali: Marko Vidojević kao Vladan Milojević. Pirotski trener odlučio je da u meč sa uvek neugodnom Dubočicom, izvede kombinovani tim, da starteri budu momci koji jesu dobro radili, koji su pokazali kvalitet tokom priprema, ali, sticajem okolnosti, dobijali manju minutažu. Vidojević je uvek govorio da želi da napravi ekipu od 18 do 20 igrača i da u svakom trenutku svako od fudbalera može da iskoristi šansu.

Tako je ovog puta bilo i u Leskovcu!

Vi koji pratite Radnički pogledajte sastav u prvom delu i ko je sedeo na klupi. Vidojević je, kao Milojević "mešao karte" i otvorio prostor svim igračima da igrom "zatraže" mesto u timu.

Marka Vidojevića je donekle brinuo teren. Medjutim,veliki problem Radničkom, to su mečevi na gostovanjima gde su tereni poput livada, a Stadion sa desetak stepenica na jednoj strani i ogradjenom zelenom površinom. Tu se uvek teško igralo!

Ovoga puta nije bilo tako! "Veštak" kao tepsija ! E, to Pirotu treba!

"Veštak" je očigledno odgovarao više Piroćancima. Ravan teren je za fudbalske znalce, za timove koji znaju da igraju, koji su taktički pripremljeni i koji brzim pasovima osvajaju prostor.

Nećemo da preteramo i uznemirimo navijače suprotnog tabora, ali Radnički je danas izgledao kao Zvezda. Na klupi su bili standardni prvotimci Tolić, Dojkić, Vlajković, Mančić, Stojković, Pobulić, a šansu u potpunosti iskoristili mladji predvodjeni Stefanom Markovićem.

Posle dobrih prilika koje su imali Ćirković i Tomović, čime je najavljen "pirotski ples" brzonogi Ilić je u 22. minutu postigao svoj "prvenac" u pirotskom timu.

Ovaj fudbaler izuzetne brzine koji će na gostovanjima posebno "lomiti" odbrane domaćih je u klasičnom kontranapadu u 58. minutu dobio "dubinsku loptu", sjurio se u šesnaesterac i postigao drugi "pirotski gol"!!!

Onako kako je znalački odredio prvih jedanaest, Marko Vidojević je u nastavku "dozirao" i polako uvodio igrače "sa klupe". Ušli su Mančić, Tolić i Spasić, nekoliko minuta kasnije ušao je i Aca Stojković. "Pirotski mister gol" se u 67. minutu upisao u listu strelaca, a nekoliko minuta kasnije Ilić je po treći put zatresao mrežu za 4:0.

Miloš Spasić je i danas u Leskovcu pokazao da će ovo biti njegovo proleće. Naprosto kada krene, kako nam je javljao Ivan Džunić, niko od fudbalera Dubočice nije mogao ništa. Spasić je tako pripremio gol Stojkoviću. Kakav će to tandem biti !!!

Pred kraj meča, poigravao se pred svojim golom rezervni golman Koković, domaći su iskoristili "poklon" i ...

Dakle, šta reći!

Radnički iz utakmice u utakmicu deluje sve "strašnije". Strepnje Marka Vidojevića pre početka priprema, da će biti teško bez Ristova, Jovanovića, Miloševića, Stamenkovića... Očigledno da su trajale kratko. Radnički jeste oprezno birao pojačanja, ali je očigledno pogodio. Radi se o dobrim momcima, vrednim, upornim, koji znaju fudbal i koji će "pod rukom" odličnog stratega Marka Vidojevića, ovog proleća biti strah i trepet za srpskoligaške timove.

Treba reći da je Marko Vidojević iz podmlatka uključio Cvetanovića, koji je jedini bio prvotimac, Petrovića, Djordjevića, Lučića i odnedavno i Nedeljković, što govori o još jednoj dimenziji u radu ovog trenera. Uz to, iz Leskovca, upravo, došao je izuzetno talentovani Veličković, rodjen 1999., koji će takodje ovog proleća pokazati svoj raskošan talenat!

Za razliku od nas koji se oduševljavamo kada Radnički ovako "raspali" po rivalima, Marko Vidojević uvek "spušta loptu na zemlju" želeći da ne dozvoli euforiju.

- Da, dobro smo odigrali. Ovaj teren, ispade, da je nama više odgovarao. Igrali smo lagano, organizovano, tačnim pasovima. Momci iz prvog poluvremena su samo potvrdili moju odluku. Dakle, u ovom trenutku skoro za svako mesto imamo po dva rešenja.

- U nastavku smo mogli da skoro u svakom drugom napadu postignemo gol, jer je razlika u kvalitetu bila još očiglednija.

- Bila je dobra provera koja nas podstiče da još vrednije radimo do prve utakmice u Trsteniku. Mečevi za bodove, ipak, imaju drugačiju težinu. Ovo danas, još jedna je potvrda da smo formirali dobru ekipu. Čestitam svim momcima koji su igrali, rekao je uvek smireni Marko Vidojević, kreator jednog, rekli bi "novog Radničkog"!

Meč u Leskovcu je prava pozivnica da u subotu na Stadionu kraj Nišave uživamo u komšijskom derbiju Radnički – Car Konstantin.