Pirotski okrug dobio zdravstvenog inspektora. Mladenović stupila na dužnost 20. januara

01. mart 2021. 13:41 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga u izjavi za Portal Plus online rekla je da je imenovanjem resornog ministra, zdravstveni inspektor za područje Pirotskog okruga stupio na dužnost 20. januara.

Zdravstveni inspektor vrši nadzor nad zakonitošću rada zdravstvenih ustanova i zdravstvenih radnika, prvenstveno za svrhe nadzora nad sprovođenjem postupka ostvarivanja zdravstvene zaštite.

 Konkurs je organizovan još u avgustu prošle godine, ali je rešenje kasnilo zbog trenutne epidemiološke situacije. Zdravstveni inspektor je stupio na dužnost krajem januara i pokrivaće područje celog Okruga. Organizaciono je vezan za Niš, s obzirom da je u Nišu šef Inspekcijske zdravstvene službe. Zdravstveni inspektor delovaće u skladu sa zakonima, propisima i pravilnicima, sve ono što je u okviru svoje delatnosti, rekla je načelnica Tončić.

Na mesto inspektora imenovana je Gordana Mladenović. 

Što se ostalih inspektorata tiče, načelnica Tončić ističe, da je godinama unazad starosna struktуra na nekoj gornjoj granici. Ove godine očekuje se raspisivanje novih konkursa, jer je nophodno podmlađivanje kadra.