Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 17.05.2019. | objavio Plusonline

0

Pirotski maturanti trinaesti put plesali sa Evropom. Maturantska parada okupila preko 500 srednjoškolaca

Tradicionalni ples maturanata – Maturantska parada, petnaesta po redu u Evropu, u Pirotu trinaesta, od 2007. godine, održana je danas tačno u podne, kao i svake godine na Trgu pirotskih oslobodilaca. Ove godine učestvovalo je, prema najavama, 543 maturanta, učenika svih srednjih škola Pirota.

Na Trgu prelepa slika koju su upotpunili roditelji , bake i deke mladića i devojaka koji završavaju srednje škole.

Paradu  je otvorio gradonačelnik Vladan Vasić. Svršenim srednjoškolcima je poželeo uspeh u daljem školovanju i životu, i ma kako ih vodio životni put da uvek imaju na umu odakle dolaze, da su Piroćanci.

Maturantska parada je medjunarodni i najpopularniji omladinski projekat u regionu, a u Srbiji se održžava na više od 50 lokacija, sa 11.220 registrovanih učesnika i 2.805 plesnih “četvorki”. Signal će biti emitovan putem Radio Salomona i maturante u sedam zemalja regiona povezaće GAUDEAMUS, FANFARE, 1.,2.,3. I ČETVRTA SLIKA Štrausove operete Slepi Miš.

I maturanti su zaplesali

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline