Pirotske “Sirene” osvojile dve zlatne medalje na Državnom prvenstvu

02. april 2018. 08:15 Sport Pirot Plus Online

U organizaciji Gimnastičkog saveza Srbije- RG, u subotu je u Beogradu, održano Državno takmičenje u ritmičkoj gimnastici, u grupnim vežbama C programa ( 8 i više devojčica). Pionirke i kadetkinje KRG ,,SIRENE” bile su uspešne u svojim kategorijama i osvojile 1. mesto i zlatne medalje. Takmičilo se 22 klubova, 55 ekipa u različitim kategorijama, i oko 700 devojčica iz cele Srbije. U kategorijama gde su nastupale devojčice KRG SIRENE, pionirke 2010. i mladje bilo je 11 ekipa, dok je u kategoriji kadetkinja 2008. i mladje bilo 28 ekipa. Devojčice su imale odlične nastupe i po osvojenim bodovima i ocenama zauzele1. mesto i zlatne medalje u svojim kategorijama.

Prethodnog vikenda 5 takmičarki našeg kluba učestvovalo je na veoma jakom Medjunarodnom turniru -Trofej Novog Sada, gde je učestvovalo 17 zemalja i oko 600 devojčica. U svojim kategorijama najbolji plasman ostvarile su Iva Mančić (2008.) 6. mesto i Jelka Krstić (2011) 8. mesto, dok su ostale zauzele 13,16, i 22. mesto. Za devojčice je ovo veliki uspeh jer su imale priliku da se takmiče u svojim kategorijama sa devojčicama iz najboljih ruskih, bugarskih, hrvatskih, rumunskih, i drugih klubova koji su učestvovali na ovom turniru.

Naredna takmičenja koja predstoje su u grupnim i individualnim vežbama 21. aprila, u Nišu, i 28.aprila u Svilajncu, gde će imati svoje nastupe samo takmičarke u individualnom programu.