Pirotska predškolska ustanova primer uspešne realizacije novog programa rada u vrtićima

12. mart 2020. 19:14 Društvo Pirot Plus Online

Predstavnici Ministarstva prosvete i Unicefa su 11. marta obišli Predškolsku ustanovu "Čika Jova Zmaj". Istog dana su bile i mentorske posete povodom novih Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja koji je, od 1. septembra, uvela pirotska predškolska ustanova.

Sastanak je održan sa direktorom Milkom Colić. Analizirajući postignute rezultate rada povodom promena vaspitno - obrazovnog rada u ustanovi, prema rečima gostiju, oni su više nego zadovoljavajući.

U aprilu vaspitače očekuje još jedan seminar i onlajn edukacija kako bi se juna završila celokupna obuka. Od juna PU "Čika Jova Zmaj" otvara svoja vrata mnogim predškolskim ustanovama kao primer uspešne realizacije novog programa, a time postaje i sama mentor vrtićima jugoistočne Srbije.

Gosti su ovom prilikom obišli i novoizgrađene prostorije u "Prvomajskom cvetu".

Direktorka Milka Colić predstavila je ideju projekta "Eko kamp" koji je u planu da se realizuje u junu u "Prvomajskom cvetu", gde će opet pirotska ustanova biti jedinstvena po održavanju ovako velikog skupa koji će da okupi veliki broj ustanova iz cele Srbije.

Projekat će trajati pet dana.

*Foto: PU "Čika Jova Zmaj"