Pirotska peglana kobasica još jednom ocenjena najvišom ocenom! Pet nagrada za preduzetnike iz našeg grada

28. septembar 2020. 11:33 Privreda Pirot Plus Online

Opšte udruženje preduzetnika Pirot i ove godine učestvovalo je na oceni kvaliteta proizvoda Novosadskog sajma i osvojilo 5 nagrada za Peglanu kobasicu, u kategoriji proizvoda od mesa. Iako se Sajam, zbog predostrožnosti neće održati, ocena kvaliteta proizvoda je uradjena i pokazala je da su pirotski preduzetnici konkrentni, osvojivši četiri medalja i jedno posebno priznanje. 

Kako je rekao Veroljub Mihajlović, predsednik udrženja preduzetnika Pirot, degustacioni centar "Boemska potkovica" osvojio je Veliku zlatnu medalju i priznanje šampiona kvaliteta. 

Zlatne medalje su osvojili i Agro bašta, kafana "Mrnjak 2"  i preduzetnička radnja "Jelenković DMG" iz Temske.

Kako je dodao Mihajlović,na Novosadskom sajmu, u proteklih 10 godina, pirotski preduzetnici osvojili su 95 medalja

Svečana dodela nagrada biće organizovana 30.septembra za nagradjene u kategoriji kvalitnih vina. Tada će nagrade biti uručene Vinariji Savić, koja je takodje osvojila  jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju. Za 2.okrobar zakazana je dodela nagrada za kvalitet proizvoda od mesa i mesnih preradjevina.

Mihajlović se osvrnuo i na trenutnu situaciju u udruženju i koliko je trenuto stanje, vezano za COVID 19, otežalo rad udruženja. Najavio i učešće na predstojećem Sajmu etno hrane i pića koji će biti održan od 26. do 29.novembra, a na kojem će učestvovati 15 proizvodjača iz Pirota.