Pirotska Božićna škola - deseti dan

14. februar 2019. 09:00 Sport Pirot Plus Online

Sve što je lepo nekako brže prodje. Ovo se čulo i danas od mališana, koji su pakovali skije, nestrpljivo čekajući da krenu na terene podno Basarskog kamena. Sportski centar je uložio sredstva u mehanizaciju, kupio ratrak, tabač, topove za veštački sneg, postavio rasvetu i razglas i naše skijalište je za naše pirotske uslove izuzetna prilika za ljubitelje i ovog sporta. Uz sve to, na 15 minuta je od grada i predstavlja divnu priliku za uživanje.

Kako nije bilo snega, ovih dana su polaznici Božićne škole putovali na Babin Zub. Sneg koji je pao u poslednja 24 sata na obroncima Stare planine, na 12 kilometara od grada, omogućio je da se mališani vrate našem skijalištu.

Jutros negde pre deset okupljali su se da krenu.

Stefan Ćirić, profesor fizičke kulture je jedan od mentora, učitelja skijanja. On je zadovoljan interesovanjem dece za ovaj sport.

Dok su se mališani okupljali da krenu put "Planinarskog doma" u maloj sali hale Kej je odjekivalo, Marko Rajković, naš šampion u karateu, radio je poslednji čas Škole karatea.

Marko je radio i sa decom i na skijanju, ali je karate ipak njegov sport. Uroš Mijalković , on i još mnogi naši karatisti ostvarili su izuzetne rezultate . Uroš je u svetskom vrhu. Marko kaže da je mnogo dece dolazilo "na karate" i da će biti prilike da se napravi selekcija i većina dece nastavi da trenira u Klubu. Marko ocenjuje da je i ove godine Božićna škola u potpunosti uspela.

Oko 3000 mališana, sto mentora, sve to postavilo je u sećanje nezaboravnu sliku o ovoj retkoj manifestaciji u Srbiji .

Zasluge za ovaj jedinstveni dogadjaj pre svega pripadaju Gradu Pirotu, Sportskom centru, Nenadu Djordjeviću direktoru i njegovom timu!