Pirotska Bolnica povećava obim rada sa ne-kovid pacijentima

17. septembar 2020. 13:41 Društvo Pirot Plus Online

Prema uputstvima koje je direktorima ne-kovid bolnica u Srbiji dao ministar Zlatibor Lončar, dijagnostika nekovid pacijanata će se raditi i u popodnevnoj smeni, i vikendom, a na svakom aparatu mora da se uradi propisan broj pregleda dnevno. Takođe će se povećati broj hiruških intervencija. 

Ministar Zlatibor Lončar analizirao je na sastanku sa direktorima bolnica koje nisu u kovid-sistemu, koliko svaka od njih ima skenera (CT) i magnetnih rezonanci (MR) i napravljen je protokol koliko na tim aparatima mora da se uradi pregleda u toku dana.

Posle sastanka sa ministrom, doktor Goran Petrović, direktor Opšte bolnice Pirot, razgovarao je sa načelnicima službi kako bi se napravio plan daljeg rada.

Radiće se svakog dana od 7 do 19 sati. Želimo da iskoristimo ovaj momenat da maksimalno pomognemo pacijentima koji nemaju koronu, ali imaju neke druge bolesti. Pacijenti mogu da se jave na telefon 010/305-338 svakog radnog dana u periodu od 11 do 13 časova, da se prijave kako bi se napravili operativni planovi za operacije katarakte, kuka, žučne kese i kile. Cilj je da se u ovom periodu zbrine što veći broj pacijenata, kaže dr Petrović.

Program rada svake bolnice napravljen je za naredne dve do tri nedelje, a kako će se nakon toga raditi zavisiće od epidemiološke situacije.