Pirot pozdravio velikog asa, osvajača srebrne medalje na Prvenstvu Evrope, kapitena Reprezentacije Srbije, Uroša Mijalkovića

06. april 2019. 22:38 Sport Pirot Plus Online

Sportski Pirot pozdravio je večeras odličnog sportistu, kapitena Reprezentacije Srbije u karateu, koja je u dalekoj Gvadalahari na Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, sjajnog studenta, dobrog mladića, Uroša Mijalkovića. Na Omladinskom stadionu upriličen je doček, bez velikog glamura, skromno, ali srdačno i iskreno. Okupljeni su čestitali Mijalkoviću i njegovom treneru, Nenadu Đorđeviću, na izuzetnom uspehu u Španiji i svemu što su do sada učinili za pirotski i srpski sport.

Na početku prigodne svečanosti prikazan je kratak film o Urošu Mijalkoviću.

Okupljenim Piroćancima, pretežno sportistima, obratio se zatim trener KK “Proleter“ Pirot, Nenad Đorđević. Kaže da je ovih nekoliko meseci najteže bilo, a onda je ispričao priču o počecima pirotskog i srpskog šampiona, Uroša Mijalkovića. Krenulo je traljavo, a sada je evropsko srebro na grudima našeg karatiste.

Burnim aplauzom pozdravljen je Uroš Mijalković. Najpre je zahvalio svima na srdačnom dočeku. Kao što je govorio i njegov trener, Nenad Đorđević, put do uspeha nije nimalo lak. Evropsko prvenstvo je bilo izuzetno teško, a podmlađena Reprezentacija Srbije, u proseku 21 godina, nije važila za favorita. Ipak, srčanost naših mladića dovela je Srbiju u finale.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, čestitao je kapitenu Srbije u karateu, Urošu Mijalkoviću, na postignutom uspehu i rekao da Pirot s pravom može da se ponosi svojim sportistima. Tom prilikom Mijalković je uručio gradonačelniku Vasiću prigodan poklon.

Na kraju svečanog dočeka Uroša Mijalkovića priređen je koktel, a zasvirali su i trubači.