Pirot i ove godine obezbedio 19 miliona dinara za smanjenje nezaposlenosti. Potpisan sporazum sa Filijalom Pirot NSZ o tehničkoj podršci

29. januar 2020. 14:33 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Grad Pirot je ovih dana usvojio Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2020. godinu. Tim povodom danas je potpisan Sporazum o pružanju tehničke podrške sa Filijalom Pirot Nacionalne službe za zapošljavanja koja je i u prethodnim godinama podržavala aktivnosti lokalne samouprave u cilju smanjenja nezaposlenosti. Konkretno, kako je rekao, Nenad Petrović, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj reč je o podršci realizacije javnih radova i stručne prakse. Ove subote objaviće se javni pozivi i biće otvoreni mesec dana.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, očekuje da će programi, kao i do sada uspešno biti realizovani, a ove godine lokalna samouprava je izdvojila oko devetnaest miliona dinara za realizaciju Lokalnog akcionog plana.

Direktor Filijale Pirot NSZ, Dragan Jenaćković, smatra da je nastavak saradnje od velike važnosti za smanjenje nezaposlenosti. Danas se potpisuje sporazum o tehničkoj saradnji za dva programa, a vrlo brzo uslediće potpisivanje još jednog sporazuma koji se odnosi na sufinasiranje Programa za smozapošljavanje. Sve ove mere koje se realizuju značajno su uticale na smanjenje nezaposlenosti u Pirotu.