Pirot grad na mostovima VIDEO

26. avgust 2015. 11:22 Gradska hronika Pirot Plus Online

... Neko je nekada rekao da nema simbola koji mogu da budu trajniji, da imaju veću životnu snagu od mostova. Neko je, takodje, rekao da se pamte vremena kada su mostovi gradjeni i ljudi koji su ih gradili, jer ostaju trajno urezana u istoriju tih krajeva...

..............................

Ovih dana Pirot dobija još jedan most. Spojiće Pazar i Tija Baru, stvoriće bolje uslove u saobraćaju i zajedno sa Železničkim mostom predstavljati jednu celinu koja će i zaista simbolizovati vremena i ljude koje će spajati.

Ovaj naš Novi most ili Senjak ili možda Velikogospojinski most, zašto da ne , upravo će na Slavu grada otvoriti svoje ,,dveri,, .

Istorija ovog mosta ima tri posebna datuma.

Prvi, kada je 18. novembra 2014. godine u Ministarstvu privrede potpisan Ugovor o izgradnji mosta .

Drugi, kada je 10. decembra 2014. godine firma Štrabag uvedena u posao. Tada je prostor na kojem će biti most izgledao ovako.

I treći, kada su 4. marta 2015. godine započeti radovi.

Tog dana smo upoznali i prvi put razgovarali sa izuzetno prijatnim, korektnim čovekom, pravim profesionalcem, gradjevincem, Nebojšom Nikolićem, koji je u ime Štrabaga bio odgovorno lice.

Danas oko 11 časova, sa Nebojšom Nikolićem videli smo se poslednji put na mostu ovim povodom. Da govorimo o radovima. Ko zna, život, možda ćemo se nekada ponovo sresti! Drugim povodom.

Za istoriju, evo šta se danas radilo na mostu. Poslednjeg radnog dana! A danas je utorak, 25. avgust 2015. godina

Dakle, da zaokružimo istoriju ovog mosta potreban nam je ČETVRTI DATUM! SVEČANO OTVARANJE.

I taj datum ćemo znati, verujemo, za dan, dva. Ono što Nebojša Nikolić reče, ako ne danas i sutra, za Vašar ćemo sigurno iz Pazara u Tija Baru novim savremenim, kako projektant Mima Spasić reče, "svetskim mostom"!!!