Pirot dobio sertifikat Film friends. “Zona” u Pirotu pre Beograda

18. januar 2017. 11:00 Kultura Pirot Plus Online

U Pirotu je do sada snimljeno nekoliko značajnih filmova. Posle snimanja filma Zona Zamfirova, uz izuzetno dobru saradnju lokalne zajednice, snimljen je i drugi deo pod nazivom “Vrati se Zone”. To je, pored ostalog, jedan od razloga da se Pirot danas može pohvaliti da je dobio sertifikat Film friends, i da će imati privilegiju da Piroćanci u subotu, pre beogradske premijere, vide “Vrati se Zone”, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Medija centru pirotskog Doma kulture.

Bojan Randjelović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu, kaže da je Pirot ponosan što je praktično bio koproducent na snimanju filma.

Pirot je ponudio dvadesetak lokacija za snimanje filmova i to je od posebnog interesa za Grad, smatra Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije. To je još jedna od mogućnosti razvoja turizma i male privrede, a cena za izdavanje lokacija za snimanje filmova se kreće i do 10 posto ukupnog budžeta filma.

Direktor Doma kulture, Miško Ćirić, sa zadovoljstvom je istakao da će Piroćanci pretpremijerno pogledati film “Vrati se Zone” pre Beogradjana, već u subotu 21. januara.

Film će moći da se pogleda u bioskopu Doma kulture od 21. do 29. januara od 19 sati, osim u ponedeljak 23. i utorak 24. januara kada će zbog predstava Narodnog pozorišta film biti emitovan od 21 sat. Evo i rasporeda:

Zbog velikog interesovanja publike za pretpremijeru filma „Vrati se zone“, održaće se još jedna projekcija uz učešće ekipe ovog filma. Projekcija je u subotu, 21. januara 2017. godine u bioskopu Doma kulture Pirot sa početkom od 21:00 sati.

KARTE PO CENI OD 250 DINARA SE MOGU KUPITI NA BLAGAJNI DOMA KULTURE PIROT 19. JANUARA OD 17:00 SATI, 20. JANUARA OD 10:00 SATI I 21. JANUARA OD 10:00 SATI.