Piroćanci uvek spremni za sportske izazove. Danas na Belom trgu mnogo sportista, učenika i rekreativaca. Zaječar u finišu bolji od Pirota

25. septembar 2019. 23:00 Sport Pirot Plus Online

Olimpijski komitet Srbije peti put za redom organizuje manifestaciju Sportski izazov pod patronatom Evropske komisije za sport, a u našoj zemlji ovo je druga godina kako se ova manifestacija organizuje. Pirot je jednom učestvovao i pobedio Grad Zaječar. Veliki uspeh Pirot je postigao i na nivou Srbije jer je u kategoriji sličnih gradova bio ubedljiv, ostvarivši rekord sa preko četiri hiljade vežbača. Danas su najpre nastupili mališani Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj, a zatim brojni učesnici, aktivni sportisti i rekreativci: košarkaši, biciklisti, gimnastičari, odbojkaši, karatisti, bokseri, stonoteniseri, fudbaleri, članovi plivačkog kluba i ronioci, učenici svih osnovnih i srednjih škola u Pirotu i tako dalje. Slika na Belom trgu impresivna.

Manifestaciju su otvorili Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika Pirota i Bojan Ranđelović, pomoćnik.

Pored Pirota i Zaječara, Sportski izazov je organizovan i u Aranđelovcu, Somboru, Boru, Knjaževcu, Šapcu i Valjevu.

Prema informacijama koje smo dobili od Bojana Randjelovića, pomoćnika gradonačelnika za vanprivredu i Pirot i Zaječar oborili su dosadašnje rekorde po broju gradjana koji su se priključili manifestaciji.

Za nijansu je bio bolji Zaječar gde je izašlo 6.600 ljudi ili 11 odsto populacije, dok se u Pirotu akciji priključilo 6.000 gradjana ili 10,20 odsto populacije. Do sada je rekor držao grad Bor gde je u ponedeljak izašlo 7,4 odsto populacije.