Piroćanci srednjoškolci najbolji atletičari VIDEO

14. maj 2013. 14:22 Sport Pirot Plus Online

Školske sportske igre


Danas su nastavljena takmičenja u Školskim igrama. Učenici su se nadmetali u atletici.Prema rečima Jovice Jovanovića, sekratara Saveza za školski sport učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se na Opštinskom, Okružnom i Medjuokružnom nivou u deset disciplina

Takmičenje je održano na Stadionu kraj Nišave. Najviše učesnika bilo je iz Pirota. Nadmetali su se i takmičari iz Babušnice, Leskovca i Vučja.

Po završetku takmičenja koje je trajalo nepuna četiri sata Jovica Jovanović rekao je da su se u konkurenciji srednjih škola za državno prvenstvo plasirale muška i ženska ekipa Gimnazije ,a kod osnovnih škola najbolje su bile obe ekipe Leskovačkog okruga .U pojedinačnom plasmanu kod osnovaca za finale su se plasirali Nemanja Radenković u bacanju kugle iz Škole Dušan Radović i Darko Vasić 8. septembar na 300metara . U konkurenciji devojčica Jovana Marinković na 100m Vuk Karadžić. U konkurenciji srednjoškolaca pojedinačno su se plasirali Danijel Selimović u skok udalj Ekonomska škola i Aleksandar Živković Tehnička škola.

Najbolji će učestvovati na finalu Školskih igara koje će se održati 17. maja u Sremskoj Mitrovici.