Piroćanci od danas mogu da uživaju na Otvorenom bazenu. Počela druga kupališna sezona, do ponedeljka ulaz besplatan

11. jun 2024. 13:15 Gradska hronika Pirot Plus Online

Danas je zvanično počela druga kupališna sezona na Otvorenom bazenu u Pirotu. Već u jutarnjim časovima prvi kupači bili su na bazenu. Od danas do ponedeljka ulaz za sve građane je besplatan.

Prvog dana nove kupališne sezone bazen je obišao gradonačelnik Vladan Vasić sa svojim saradnicima.

U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da je prva kupališna sezona opravdala očekivanja i sa radošću otvaraju drugu. S obzirom da je ulaz do sledećeg ponedeljka besplatan, Vasić je pozvao sve građane da dođu i uživaju na bazenu.

Prostor Otvorenog bazena biće u narednom periodu obogaćen akva parkom. Gradonačelnik Vladan Vasić je istakao da su konkurisali kod Ministarstva turizma i dobili prvu tranšu.

Direktor Sportskog centra, Nenad Đorđević, zahvalio se ovom prilikom svim službama koje su naporno radile ovih dana kako bi sezona počela na vreme. Đorđević očekuje preko 100.000 posetilaca u ovoj sezoni i poziva sve građane da leto provedu na bazenu.

Cene karata za ulaz na bazenu su kao i prošle godine. Deca do 7 godina ne plaćaju, za đake, studente i penzionere karta je 100 dinara, a za odrasle 200.

Što se bezbednosti tiče, prema rečima direktora Sportskog centra, sve službe su tu, a voda je dobrog kvaliteta i stalno se uzorkuje.