Piroćanac Uroš Mijalković otputovao u Dubai na drugu Premijer ligu. Prvi protivnik u drugom kolu takmičar iz Kineskog Tajpeha!

14. februar 2020. 15:41 Sport Pirot Plus Online

Uroš Mijalković, najbolji pirotski sportista, otputovao je u sredu, sa reprentacijom Srbije u Dubai, gde se ovog vikenda održava druga Premijer liga u ovoj godini.

Prema poslednjioj rang listi, posle nastupa u Parizu, Mijalković je napredovao za pet mesta i sada je 45. na svetu.

Sinoć je izvučen žreb. Mijalković se nalazi u trećoj grupi. U prvom meču naš šampion sastaće se sa Vu Čun Vejom iz Kineskog Tajpeha, koji je trenutno 38. na svetskoj rang listi. Ukoliko savlada protivnika, čeka ga neko od trojice karatista.

Najpre se sastaju Muhović Bosna i Brazilac Moraes. Pobednik ovog susreta u drugom kolu boriće se sa Mahmudom iz Jordana. I tek tada, znaće se, ko će biti protivnik Uroša Mijalkovića u trećem kolu, ukoliko Uki savlada takmičara iz Kineskog Tajpeha.

Nenad Djordjević, trener našag karatiste u Karate klubu Proleter Pirot, nada se da će Mijalković, koji je u usponu forme, ovog puta stići do završnice takmičenja.

- Uroš je dobro krenuo ovu godinu. U formi je, spreman je, trenirao je u Pirotu, nastavio u Beogradu sa reprezentacijom. Kineski takmičari imaju poseban stil. Mijalković je do sada imao nekoliko uspešnih nastupa sa njima. Nadam se da će sve krenuti dobro i da sudijske odluke neće uticati na konačan ishod, rekao nam je Djordjević.

U Dubaiu će se u svim kategorijama nadmetati 571 takmičar. U kategoriji -84 u kojoj se bori naš Mijalković, nastupiće 47 karatista iz 34 nacije. Za bodove se nadmeću svi najbolji svetski karatisti . Na sajtu WKF sportdata možete pratiti tok meča.