Piroćanac Lazar Radenković medju najboljim teniserima Srbije

08. avgust 2020. 09:28 Sport Pirot Plus Online

U uzbudljivom finalu ekipnog Prvenstva Srbije za seniore, posle velike borbe sa obe strane mreže, igrači Teniske akademije Živković iz Niša izgubili su rezultatom 4:3 od branioca titule subotičkog Spartaka.

Spartak je vodio sa 3:0, Nišlije izjednačile na 3:3 i konačnu pobedu domaćinu doneo je 154. dubl na svetu.

U polufinalnim mečevima TK TAŽ je savladao sa 4:3 favorizovanu ekipu TK Crvena Zvezda, dok je TK Spartak iz Subotice pobedio TK Djukić iz Beograda rezultatom 4:1.

Lazar  Radeković je u polufinalnom meču, posle veoa dobre igre,  izgubio od Ivana Bjelice, nekadašnjeg 249 na ATP listi, 3:6, 3:6. Ipak je iskustvo pobedilo.

Pirotskom teniseru Lazaru  Radenkoviću,  (igra za niški TAŽ, jer u Pirotu kao da nema tenisa i Kluba), ovo je  veliko iskustvo.  U toku  tri dana provedena sa najvećim imenima srpskog tenisa, pored zvaničnih mečeva, proveo je sate i sate na treninzima sa srpskim teniskim  majstorima.

PS

   Pratimo igre Lazara Radenkovića i Uroša Jovića, dvojice Piroćanaca, koji su ponikli u Pirotu, postizali  zavidne rezultate u mladjim  kategorijama, osvajali titule. Kasnije, pošto je ovaj sport u Pirotu nestao,  Lazar i Uroš bili su prinudjeni da treniraju i nastupaju u drugim klubovima.

 Ovo činimo i zbog toga da  i na ovakav način  doprinesemo  povratku  tenisa u Pirot.

  Izuzetni uslovi na teniskim terenima kraj Nišave čekaju mališane!

Srbija ima Novaka Djokovića, Pirot ima tehničke mogućnosti za tenis, a na terenima i dalje raste korov!!!