Piroćanac "Boća" Mladenović trener svetskih glumaca! Od Pirota do Holivuda

09. septembar 2020. 09:47 Zabava Pirot Plus Online

Bojan Mladenović je rođen 1974 godine u Pirotu gde je završio osnovnu i srednju školu, bavio se sportom, igrao fudbal za Radnički Pirot. Školovanje je nastavio u Beogradu gde završio fakultet sporta i fizičkog vaspitanja sa najvišim ocenama. Karijeru je nastavio u Americi kao lični trener. Kada se preselio u Los Anđeles u Kaliforniji postao je lični trener poznatim glumcima u Holivudu.

10.Septembra 2020 je premijera Diznijevog filma “Mulan” u srpskim bioskopima u režiji Niki Caro na kojem je Bojan radio kao lični trener sa glavnim glumcima:

Yifei Liu (Mulan), Li Gong (Xian Lang),Crystal Rao (Mulan kao mala) , Jet Li (Kineski Car), Jason Scott Lee (Bori Khan)

Squad: Ron Yuan Yoson An Jun Yu Chen Tang Doua Moua Jimmy Wong Vincent Feng

USA TODAY je objavio tekst o glumcu Jason Scott Lee-u gde glumac govori o treningu sa Bojanom

Pročitajte prevod teksta iz USA TODAY

Kako je glumac iz filmaMulan” Jason Scott Lee izvajao telo za ulogu negativca Bori Khana:"Mučen sam do smrti svaki dan"

Džejson Skot Li sve pustoši u "Mulanu" kao negativac Bori Khan. Ali dostizanje statusa krupnog ratnika bilo je epsko putovanje za glumca koji je glumio u filmu "Zmaj: Priča o Brusu Liju" pre 27 godina.

Lee, 53, bio je iznenađen kako su rediteljka Niki Caro i trener Bojan Mladenović želeli da naprave svog Bori Khan-a za rimejk koji se sada emituje na Disney+ kanalu (kao premium dodatak od 30 USD).

"Bojan mi je rekao: 'Hej, možemo li da se dogovorimo? Mislim da možete da smanjite telesnu mast do 4% ", seća se Li kroz smeh govoreći telefonom iz svog havajskog doma. „Rekao sam:„ O Bože! Znaš da sam u 50-im “. Ali je on rekao da godine nisu bitne. Rukovali smo se. Dogovoreno. To je bio kraj starog mene. "

„Od tada sam svaki dan mučen do smrti“, dodaje Li. „Hodao sam iskrivljen mesecima.

Odabravši za ulogu 180cm visokog Lija, rediteljka Caro je išla u malo drugačijem pravcu u odnosu na animirani original "Mulan" iz 1998. godine, u kome je negativac Shan Iu bio veoma krupan.

„Da su želeli da nametnu takav lik Shan Iua, odabrali bi drugog glumca“, kaže Li. "Želeli su da budem zaista vitak i izvajan. Žilav, zmijski lik."

Khan je nemilosrdni plemenski vođa koji se sveti za očevu smrt koga je ubio kineski car (Jet Li) u borbi za zemlju i kulturu svog naroda. Pošto je bio u prinudnom savezništvu sa vešticom Ksian Lang (Gong Li), Han se na kraju suočava sa titularnom ratnicom Mulan (Lyfei Liu).

Rediteljka Caro priznaje da umalo nije angažovala američkog glumca kineskog i havajskog porekla zbog njegovih lepih manira.

"Jason je tako nežan čovek. Trebao mi je izvajani mišićavi ubica", kaže Caro. „Ali on je tako dobar glumac i znala sam da će vrlo ozbiljno shvatiti pripreme za ulogu.“

Li je već počeo da pušta bradu i brkove kad je došao - „Samo sam pustio da rastu“, kaže on - dok je lepršava Khanova kosa bila primetno upletena. Khanov izgled sa ožiljcima počeo je stvarnim ožiljkom na Ljjevim grudima od povrede koju je zadobio tokom snimanja filma u Kazahstanu.

"Ožiljak je odlično izgledao i poboljšali su ga. Ožiljak im se toliko dopao da su ga koristili kao primer za ostale", kaže Li, koji je proveo dva sata u stolici za šminkanje zbog ožiljaka na licu.

Neprestano je vežbao namrgođeno lice čak i na ulici. Po izrazu lica prolaznika koji su ga sreli glumac je znao da li izgleda kao pravi negativac.

„Šetao bih i testirao svoje mrgođenje, govoreći:„ Šta ako bih uradio ovako nešto? “ kaže Li. "Podignuo bih pogled i video ljude kako izgledaju:„ O, Bože, on će me rastrgnuti. “ "

Kanovo telo je bilo najteži deo, zahtevalo je dvostruke seanse vežbanja tokom dva i po meseca koje je Mladenović zahtevao, a samo zagrevanje je bilo pola sata iscrpljujućeg medveđeg puzanja. Tada su počeli pravi treninzi. „Eee, to je bilo intenzivno“, kaže Li, koji bi se posle svakog treninga odvukao kući svojoj supruzi Diani Chan. „Rekao sam svojoj supruzi:„ E sad mogu makar malo da naslutim kakve su porođajne muke “. "

Dijeta je bila jednako rigorozna. Lee bi tipičnu večeru od 10 belanaca završio sa bananom za desert, a Diana bi kući donosila aromatičnu kinesku hranu, koju nije mogao ni da pomiriše.

„Bilo je:„ Mučiš me! “ Ali nije mogla da veruje da jedem to što jedem “, kaže Li koji je zbog ukusa probao tačno jednu knedlu od vontona. „Bio sam tako ponosan na sebe što sam se strogo pridržavao svog plana.

Rezultati su bili jasni i pre nego što je dostigao 4% telesne masti. Bio je mršaviji nego kad je tumačio Brus Lija, i sa 66 kilograma, imao je manje od 68.5 kilograma koliko je imao u srednjoj školi. Sve je bilo spremno za veliki trenutak prikazivanja izvajanog mišićavog tela, dok se namrgođeni Kan pripremao za bitku u svojoj jurti rame uz rame sa Ksian Langom. Čak je i Li bio iznenađen kada je skinuo ogrtač za scenu.

„Kako si izvajan, pogledaš se i kažeš:„ O, Bože, sve je tu “, seća se Li.

„Niki mi je prišla posle i rekla:„ Hvala ti na trudu, to je na filmu. To će ostati zauvek.“

Lee je umeo da se usredsredi na scene zločina, racija, ubijanja tu je i nezaboravna scena kada je Khan jašući uhvatio strelu koja je letela ka njemu i ispalio je nazad. Iako je često jahao na pravim mulanskim konjima, na toj sceni se nalazio potporni konj ispred mašine za vetar. Li se zapanjio kad je savršeno zavrteo strelu u ruci kako bi brzo uzvratio udarac.

„Mašina za vetar duvala je toliko jako da je duvala strelu unazad, ali  sam uspeo da zadržim kontrolu“, kaže Li. " Tako da sam imao sreće. Izgledalo je tako prirodno."

Glumac je održavao formu nakon produkcije, čak i tokom karantina COVID-19. Ali on više nije u formi kao Bori Khan. Stoga je oduševljen što može svojim havajskim prijateljima i bivšim školskim kolegama da pokazuje kako je razbijao u „Mulanu“.

Na Havajima svi zaista prestanu da brinu o svom izgledu posle 35. godine. Moji školski drugovi iz generacije 1984 godine iz razreda, biće veoma šokirani i ljubomorni kada me vide u ovom filmu“, kaže on.

Originalni tekst iz USA TODAY možete pročitati na sledećem LINKU