Pirgos u pirotskom derbiju pobedio Pirot! Ko je u svemu, ipak, poraženi !?

24. oktobar 2019. 11:30 Sport Pirot Plus Online

Treća futsal liga Istok

1.kolo

Hala Kej

Pirot: FC Pirgos – KMF Pirot

FC Pirgos: Mančić, Vasić, Pešić, Djordjević, B. Kostić, Kamenović, Petrović, M. Kostić , Vacić, Osmanović, Stoiljković, Gogov

KMF Pirot: Despotović, Simonov, Pejčić, Krstić, Pešić, Djordjević, Milošević, N.Nikolić, A.Mančić, Ćirić, Marković, Luka Filipović, Laza Filipović,

Strelci 10 B.Kostić, 16. Min. 1:1; N.Nikolić, 1:2 ; Filipović 2:2, M.Kostić

3:2 Vacić 40.min

Bio je i zaista lokalni derbi. Na jednoj strani tribina prijatelji, rodbuina, navijači FC Pirgos, na drugoj oni koji su decenijama navijali za KMF.

Dole na terenu "sudar" ekipa koje su sticajem okolnosti postale protivnici. Radi se o momcima koji se dobro znaju, drugari su, igraju zajedno u Jedinstvu i Tanasko Rajiću.

Meč je kasnio pola sata. Zašto niko nije rekao. Nervozni predstavnik domaćina Rade Kostić pokazao je neko svoje ( ne ) raspoloženje prema meni. Njegov problem. Delegat je to rešio !

Prvo poluvreme - oprezno. Ono što je bilo najvrednije igralo se izuzetno korektno. Poštovanje, fer igra. Bravo !

U istom minutu Beloni Kostić i Neca Nikolić postigli su golove. Nisu imali vremena da se raduju protivnici.

U nastavku se tek igralo borbeno, čvrsto, kvalitetnije.

Ovoga puta Lazar Filipović je doneo radost "kmfovcima" Vode 2:1. Ponovo kratko vreme jer je odmah M.Kostić izjednačio.

I na kraju, kada se već smatralo da je podela bodova najpravednija, jedan od najboljih igrača u ekipi Pirgos, Miloš Vacić na 59 sekundi pre kraja doneo je veliku radost!!

Izjave Bojana Kostića i Slobodana Ristića dovoljno govore o derbiju. Atmosfera izuzetna na terenu i tribinama, sudjenje takodje. Pitanje svih pitanja je – da li nam je sve ovo trebalo !

Na kraju, još ovo. Imao sam utisak da se sinoć, u dubini duše, niko nije radovao. Ni momci na terenu, ali ni gledaoci. Mnogima je sve ovo bilo nekako nepotrebno. Krle protiv Belonija, Rile protiv Dragana, Čebinac protiv Saše, Jončić protiv Potića. Piroćanac protiv Piroćanca. Zar se nije moglo da nadje ono što je najbolje za Pirot, da se od ovih momaka napravi tim, za koji smo sigurni da bi igrao prvu ligu.

Sledeće kolo