"Petarda" u sedmoj proveri!

02. mart 2014. 17:09 Sport Pirot Plus Online

Pirot: Radnički – Zaplanjac 5:0 ( 2:0)

Radnicki:Flipović, S.Stojković, Ml.Nikolić, Spasić, Davidović, Ristov, Djordjević, Mladenović, Kustrimović, Mančić, Stojković.

U drugom poluvremenu igrali su jos Stefanović, Mr.Nikolić, N.Ćirić,Tolić, Selimović, Manojlovic, Penčić.

Po kišovitom i hladnom vremenu fudbaleri Radničkog odigrali su sedmu trening utakmicu u okviru priprema za prolećni deo prvenstva Srpske lige Istok. Utakmica je igrana na glavnom terenu Gradskog stadiona što je, ipak, s 0bzirom na kvalitet terena, omogućilo sve tehničke uslove za igru. Srpskoligaš se daleko bolje snašao i ubedljivo savladao borbenu ekipu Zaplanjca, koja u Pirotu uvek igra dobro i pobedio sa 5:o.

Gosti su igrali defanzivno što je otvorilo prostor za brzu i agresivnu igru domaćih, koja je rezultirala prvim golom već u 10. minutu. Ristov je centrirao sa desne strane, Aca Stojković glavom vratio loptu do Miloša Nikolića koji je sa pet metara poslao u gol. Brzonogi Nemanja Kuštrimović često je prolazio desnom stranom i predstavljao pravu opasnost po gol gostiju. Sredinom prvog dela posle njegovog prodora i centaršuta , Marko Mančić je savladao golmana gostiju.

U nastavku, dosla je do izrazaja fizicka pripremljenost i bolji kvalitet. Najpre je bek Slobodan Stojkovic iz guzve postigao treci gol,a samo nkoliko minuta kasnije, posle njegovog centarsuta Nikola Ćiric je glavom ciljao u mrezu i povecao na 4:0.

Najlepši gol na utakmici postigao je Filip Djordjević. Na ubačenu loptu iz dubine snažno je šutirao iskosa sa 12 metara i poslao loptu u suprotni gornji ugao za konačnih 5:0.