Peta Jagnjijada u Krupcu, pali rekordi, lepo vreme, sve mirisalo na jagnjetinu! Pobedila ekipa "Kalo bakro"!

18. maj 2019. 17:26 Društvo Pirot Plus Online

U selu Krupac danas je održana peta Jagnjijada. Ova manifestaciju je i ove godine privukla veliki broj Piroćanaca, ali i ljudi iz drugih krajeva zemlje i regiona.

Organizatori su se potrudili da sve pripreme na najbolji mogući način, a vredni učesnici su svoja mesta za pripremu jagnjetine zauzeli još u ranim jutarnjim satima.

Manifestaciju je upotpunio i kulturno umetnički program.

Pre zvaničnog otvaranja Jagnjijade iskorstili smo priliku da razgovaramo sa nekoliko učesnika.

Ljubomir Minković svake godine učestvuje na Jagnjijadi, ali ovoga puta pripremao je kozje meso na pari.

Darko Zlatković sa svojom ekipom pripremao je jagnje na ražnju.

Jagnje na ražnju pripremao je i Bratislav Zlatković.

Predsednik Mesne zajednice Krupac, Saša Zlatković, kaže da je zadovoljan kompletnom organizacijom i zahvalio svima koji su podržali manifestaciju. Ove godine na Jagnjijadi je učestvovalo desetak ekipa.

Tačno u podne manifestacija je zvanično otvorena, a prvi se prisutnima obratio promoter Jagnjijade, naš poznati glumac Milan Lane Gutović.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da očekuje da svake godine organizacija bude sve bolja i istakao da ga garaduje što je Pirot danas pun gostiju, ali i što se selo Krupac podmlađuje.

Dobrodošlicu gostima poželeo je i Saša Zlatković, predsednik MZ Krupac.

U izjavi za medije gradonačelnik Vladan Vasić je rekao da mu je drago što je ove godine velika posećenost manifestacije i što je organizacija dobra. U ovom selu je dosta toga urađeno, uvedena kanalizacija, asfaltirani sokaci, urađena je projektna dokumentacija za glavni put kroz selo, naveo je Vasić i dodao da je cilj da kroz dobru infrastrukturu i podršku Grada za poljoprivredu pokažu da na selu može da se živi.

Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije, kaže , pored ostalog, da će se Turistička organizacija Pirot truditi da maksimalno podržava i pomaže sve manifestacije i da je ključ dobre organizacije dobra saradnja koju imaju Grad Pirot, Turistička organizacija i mesne zajednice. Ovom prilikom Zlatkov je pomenuo i ostale manifestacije po kojima je Pirot prepoznatljiv u regionu i najavio šta predstoji u narednom periodu.

Oko 14.00 časova proglašene su tri najbolje ekipe. Prvo mesto zauzela je mlada ekipa „Kalo bakro“, drugo mesto osvojila je ekipa „Paja i Jare“ i treće mesto ekipa „Pisis“.

Marko Zlatković, član pobedničke ekipe, nije krio zadovoljstvo zbog osvojenog prvog mesta.