Performans "Sve ono što sam ja"

05. april 2013. 08:06 Društvo Pirot Plus Online

U okviru kampanje Mesec romskog ženskog aktivizma koja se svake godine obeležava u periodu od 8. marta do 8. aprila u subotu, u 12 časova na Centralnom gradskom trgu biće prikazan performans pod nazivom “Sve ono što sam ja”. Manuela Alić iz Inicijative Romkinja Pirot kaže da će performans izvesti aktivisti različitih romskih organizacija.

- Ovim performansom želimo da pokažemo bogatstvo ličnosti Romkinja, i činjenice da one nisu samo domaćice već i uspešne stručnjakinje, studentkinje i veoma uspešne radnice. Naša kamapanja traje do 8. aprila. Performans će izvesti aktivisti iz različitih romskih organizacija koji će na umetnički način predstaviti položaj u kome se danas nalaze Romkinje u našem društvu. Zajedno sa UG Ternipe, Inicijativa Romkinja Pirot ugostiće žene iz Beograda i Novog Sada koje će izvesti performans. Nosilac projekta je Romsko ženska mreža Srbije – kaže Alićeva.

Cilj performanasa je da se suprotstavi rasizmu i predrasudama i ukaže na raznolikost identiteta, ali i potrebu prihvatanja tih razlika..