Pehar koji daje energiju za prvenstvo i Kup!

11. maj 2016. 12:00 Sport Pirot Plus Online

Finale Kupa Srbije na području OFS Pirot

Pirot : Radnički - Lužnica Babušnica 4:1 (1:0)

Radnički : Kostic-, Davidovic 6, B. Mančić 6, Vasić 7, Markovic 7, Tolić 7, N. Mančić 8 , Petrov 8, Vlajković 6 (Ristov 7), Ivković 6 (M.Mančić 7 ), Spasic 7 , (Stojanović 7).

Rezerve: Bulajic M.Mančić, Ristov, Nikolić, Stojanović, Milić Simonović

Lužnica: N. Djordjević 6, Stojković 6, Petrović 7, Boškov 7, Perović 6, Panić 6, Krstić 6, Stanković 6, Ćirić 7, Penčić 6, Todorović 7

Rezerve: B.Djordjević, D. Jovanović, Dimitrijević, B.Jovanović, Dimitrijević, Stoiljković

Strelci : Spasić 32.min. N.Mančić 55 min. , Stojanović 72 min. i Petrov 77.min. za Radnički, a Ćirić u 53.min. za Lužnicu

Igrač utakmice Nemanja Mančić Radnički

Dobra fudbalska predstava dostojna finala Kupa. Gosti iz Babušnice, koji inače igraju veoma dobro u Niškoj zoni, uvek su protiv Radničkog pružali dobre partije. Trener Marjan Živković kombinovao je tim u želji da mladjim igračima da veću minutažu. Ponovo su je dobro iskoristili Nemanja Mančić, Darko Vasić i Miloš Spasić , mada su i Nikola Vlajković i Predrag Ivković pokazali da se i na njih može da računa.

U većem delu drugog poluvremena Živković je uveo trojicu iskusnijih , M.Mančića, Stojanovića i Ristova, što se osetilo, pogotovo u napadu.

Marjan Živković i kapiten Marko Mančić izjavili su za Naxi Plus radio i Portal Plus online da je pehar koji su osvojili, dobra energija za dalje igre na ,,dva koloseka,, Radnički želi da uspešno ,,trči trku,, do prvog mesta i plasmana u Prvu ligu, ali i da u Kupu pokuša da ,,stigne,, što dalje i na ,,pirotski ćilim,, dovede poznatog superligaša.

Pehar je Marku Mančiću, kapitenu, uručio Vidojko Panajotović, predsednik Okružnog fudbalskog saveza.