Partner za dokapitalizaciju Pirotske mlekare VIDEO

01. mart 2013. 18:44 Privreda Pirot Plus Online

Danas su predstavnici Vlade Srbije i Rusije, obišli Pirotsku mlekaru. Na čelu ruske delegacije bila je Olga Benkova, zadužena za saradnju svoje zemlje sa zamljama Istočnog Balkana. Ona kaže da je zadovoljna onim što je videla u Pirotu i da će svoje utiske preneti potencijalnim investitorima u svojoj zemlji.

Koordinator savetnika predsednika Srbije, Goran Kostić, smatra da bi saradnja sa inostranim partnerima mogla da pokrene proizvodnju u Mlekari na optimalnom nivou i da će on kao predstavnik naše Vlade učiniti maksimalan napor kako bi se ova ideja realizovala.

Narodni poslanik,Radmilo Kostić, očekuje da ova inicijativa može uroditi plodom. Mlekara za sada otkupljuje i preradjuje male količine mleka, a da su kapaciteti daleko veći i da se celokupna proizvodnje može plasirati u inostranstvo. Dokapitalizacija Preduzeća je neophodna da bi se uposlio novi broj ljudi i ostvarila željena proizvodnja.

Imajući u vidu da je ovo bila poseta delegacija dve zemlje novinari su se pitali zasto nije bilo predstavnika lokalne samouprave s obzirom da se naša Opština takodje zalaže za obnovu i maksimalno upošljavanje preradnih kapaciteta.