Park kod Železničke stanice još jedna zelena i cvetna oaza u Pirotu. JP „Komunalac“ planira nove poslove za lepši grad

18. april 2019. 12:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Putnici koji ulaze u Pirot sa zapadne strane, Ulicom Nikole Pašića pored Železničke stranice, moći će da ovog proleća primete jako lepo uređen park. Ovih dana u toku su finalni radovi. Nasipa se nova količina humusa i dosejava trava. Ova parkovska površina je dobro osmišnjena i drugim pratećim sadržajima, klupama i popločanim stazama, kandalabrima, jedno pravo malo šetalište.

Zamenik direktor JP“Komunalac“ u Pirotu, Nada Avžner, kaže da je ovaj prostor pažljivo planiran, zasađeno je i cveće i ova faza radova se praktiično završava. Sjeseni će biti dodatnih radova, pre svega oko sadnje novog drveća.

Jedan deo radnika Komunalca, kako je i napomenuto, postavlja ogradu oko zelenih površina u parku kod zelene pijace.

Prošle jeseni u gradu je, na više lokacija, zaseđen veliki broj stabala. Prema onome što se trenutno može primetiti gotovo sve se primilo. Sada sledi nega i održavanje.

Još samo kada bismo se malo pažljivije odnosili prema ovome što je urađeno i što se radi. Doduše, za ogromnu većunu Piroćanaca ova primedba ne važi, ali ono malo nekulture i bahatosti, lomljenje sadnica, korpi za smeće, čupanje cveća, nekako, strašno pada u oči, a ostaje nesankcionisano.