Panajotović: Izvesna kupovina Doma na Vrelu, budućeg turističkog bisera Stare Planine

29. jul 2022. 10:02 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U poslednje tri godine vlada veliko interesovanje turista za posetu našeg kraja, posebno Stare Planine i autentičnih stroplaninskih sela. 

Grad Pirot u saradnji sa TO Pirot i drugim odgovornim institucijama, konstantno radi na razvoju turizma i popularizaciji našeg prirodnog bogatstva, na različite načine. 

Prvenstveno, cilj je urediti putnu infrastrukturu i omogućiti turitima nesmetan prilaz do mnogih sela i atrakcija prirode. Takodje, povećavaju se i smeštajni kapaciteti kao osnov razvoja, rekao je za portal Plusonline Vidojko Panajotović, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu.  

On je, pored mnogih tema, govorio i na koji način su animirali registrovana poljoprivredna domaćinstva da se opredele za dodatnu delatnost, a to je bavljenje turizmom. Ove godine je potpisano 11 takvih ugovora, a ako bude pozitivnih efekata, naredne godine moguće je opredeliti veća sredstav za ove namene. 

Panajotović dodaje da je već izvesna kupovina Doma na Vrelu, koji će omogućiti dodatne smeštajne kapacitete u ovom delu Stare Planine, izmedju ostalog.